lørdag 24. mars 2012

Så god som ny.

Jeg er den heldige eier av en Felco 6. Jeg fikk den i gave, og håper inderlig at jeg takket pent. Den gangen trodde jeg at det var en rosesaks. De har jeg hatt mange av. Hadde jeg visst verdien av sekatøren ville jeg nok hatt vanskelig med å ta imot. Like greit jeg ikke visste det kanskje.

Det er i grunn ikke helt likt meg, men den gangen tok jeg faktisk vare på emballasjen. Den pappsaken, med tekst på veldig mange språk. Det var festet en liten metalldings på den også.

Nå til poenget. Har du en Felco har du en sekatør for livet. Den demonteres, vaskes, slipes, oljes og er som ny igjen. Selv jeg klarer det, helt alene. (Eh-nesten.)

Så fikk jeg den gode ideen at jeg kunne lage en video og legge ut her. Når jeg får gode ideer er den nesten alltid noen andre som har hatt den samme ideen før meg. Så også denne gang. Amerikaneren på videoen har noe hvitt kliss som han smører på. Jeg brukte høvdingens våpenolje og det tror jeg fungerer godt nok. Nå har jeg kanskje røpet at vi har våpen i huset, siden vi har våpenolje...ja, ja høvdinger pleier å ha våpen, sånn er det.

Video


6 kommentarer:

 1. Meget interessant. Men hva for en olje var det han (du) løste opp skitten med? Orange oil?

  SvarSlett
 2. Morsomt, jeg tenkte akkurat idag på at jeg måtte se til å få shinet opp saksa. Dette var puffet til å få fikset det! Takk!

  SvarSlett
 3. Å hvor får man kjøpt en slik god sekatør lurer jeg da på? Jeg vil gjerne ha noe som varer livet ut og vel så det. Jeg skal nok lete til jeg finner en mann med våpenolje, selv om ikke min mann har det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den heter Felco og gode hagesenter burde ha eller kunne skaffe. Jeg la merke til at Plantasjen har en billig saks som ser veldig lik ut. Det er IKKE den samme.

   Slett
 4. Jada (masa, hold jeg på å skrive). jeg startet opp sesongen uten å gjøre noe som helst med saksen. Men det skal rette seg nå, etter ditt fulltreff av et blogginnlegg! Tusen takk!

  Jeg ble nysgjerrig på hva som var forskjellen på din Felco 6 og min 2. Det viste seg bare å være at du nok har mindre hender enn meg. Den har igrunnen bare én feil, den Felcoen, den har ikke noe hull til å feste en hempe i. Utover det er den blitt en god venn (som jeg desverre forlater rundtomkring, pga den manglende hempen...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer at Felco 6 er dameutgaven av Felco 2. Jeg har brukt nr. 2 på skolen og det var noe helt annet å få riktig størrelse. Jeg putter min i lommen og for meg ville ikke en hempe gjøre noen forskjell. Det finnes et belte som den passer i, men det hadde jeg aldri kommet til å bruke.

   Slett