onsdag 18. januar 2012

Drivhuset mitt. Uke 3


Mitt drivhus ble bestilt på sommeren. Egentlig ikke så rart, det er på den tiden av året man kjøper den slags. Jeg hadde ingen tanker for at det fra tid til annen faller snø i dette landet. Jeg valgte skyvedører. Det var en tabbe, stor tabbe.

Snø og is setter seg fast og jeg har mange ganger måttet hente hårføneren for å få smeltet meg vei inn.

Funderer faktisk på å få laget en bitte liten grunnmur og bytte ut døra...men jeg funderer på så mye rart jeg da.
Til jul fikk jeg et varmeelement av den sorten som tidligere ble brukt i vannsenger. Med litt mikk og fiksing har jeg nå fått undervarme til tre-fire brett med småpotter. Som dere ser, det virker. Jeg var på Vea sist uke, og brettene tørket ut. Ja,ja man får se det positive i det, det ble god plass.

Denne karen har det med å leke at han er dø, men nå lar jeg meg ikke lure lenger. Blir det litt tørt kaster han seg ned slik som dette. Så fort jeg har vannet retter han seg opp og sier "Bare tulla". Jeg kan forresten like blomster som sier ifra så tydelig som dette.

Det er kommet knopper på perleblomstene, og Irisene titter opp i jordskorpa.
Vil bare minne om at det snart er vår.


12 kommentarer:

 1. Hej, jag hittade till din fina blogg idag, tror vi har nästan lika dana växthus och jag känner igen problemet med att skjutdörrarna fryser fast, annars är jag jätte nöjd med mitt och det är verkligen stormtåligt det har aldrig blivit några stormskador på det. Ha en bra dag och välkommen att titta in hos mig.
  /Lotta

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Vi har sjelden vind her, så det har jeg igrunn ikke tenkt på. Jeg elsker drivhuset og så lenge jeg kan få det opp med hårføner blir det nok ingen endring.

   Slett
 2. Vi har hatt skyvedører og har nå vanlig dør. Må si jeg savner skyvedøra! Den er mye lettere å få tett. Den vanlige døren blir ikke skikkelig tett og kulden siver inn, det er ikke akkurat positivt for fyringsutgiftene! Nå har vi alt i kjelleren ( og det ser ikke ut....) og planlegger å "fyre opp" veksthuset i mars :-)

  Sett pris på skyvedøre di :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men det blir ikke tett med skyvedør heller. I alle fall ikke min...Kanskje det er noe jeg gjør feil...Jeg har måttet stenge ned drivhuset to vintre, det er kjempe kjipt, både ute og inne.

   Slett
 3. Bra at varmeelementet virket, men synd at småplantene tørket ut. Du skulle hatt en vanningshjelp når du er vekke. Cyclamen lagrer vel litt vann i knollen, så den klarer seg gjennom en tørkeperiode. Det er verre for den med for mye vann. Kjekt når det spirer og gror i veksthuset.
  Jeg har todelt "stalldør" i drivhuset og er veldig fornøyd med det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vannehjelpen sto faktisk parat, men jeg trodde ikke det var noe behov. Har aldri vannet i januar før.

   Slett
 4. Funderer også på å lage meg en slik oppalingsbenk med varme...kanskje det hadde vært noe ja..

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg er det litt terapi i det. Snu ryggen til vinteren og late som om det er vår.

   Slett
 5. Anonym12:07

  Fant nettopp den fine bloggen din på jakt etter hage/vår inspirasjon. Har lest og lest og koser meg skikkelig :) Takk for at du deler og gjør vinteren kortere :)

  Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så hyggelig sagt.

   Slett
 6. Deler din frustrasjon over skyvedører, men jeg mistenker at jeg ville fått samme problem med vanlig dør, Har nemlig en lei tendens til bare å tråkke ned snøen utenfor og dermed bygger det seg raskt opp en svull av is og snø, som ville ført til at jeg ikke hadde fått opp en vanlig dør heller :-\

  SvarSlett
 7. Åhhh så stas med vårtegn inne.
  Trist at du mistet noen planter i varmen!
  Satser på at du finner på noe spennende å erstatte dem med!

  SvarSlett