søndag 27. februar 2011

Jeg trener ikke.

Jeg mener litt for mye om treningshysteriet som feier over landet. Folkehelseinstituttet eller hvem det nå er, skal ikke bestemme hva jeg skal bruke tiden min til. Kall meg gjerne sta, men jeg har rett og slett bestemt meg for at fra nå av trener jeg ikke. Treningsturene er omdøpt til spaserturer og er blitt kortet inn både i lengde og antall. Det skal innrømmes at jeg liker frisk luft, og så frisk som den har vært i det siste har man måttet gjøre noe for å ikke fryse ihjel. Derfor har jeg måkt snø. Brede fine stier, med rette kanter til alle steder jeg kan komme på. Taket på drivhuset er måkt og det var forrsten helt nødvendig. Det er god vei fram til kompostbingen. Døra inn til hønsegården er hakket løs fra isen. Det er blitt en romslig kaffekrok på østsiden. Nå kan jeg ikke komme på mer å gjøre ute før det snør igjen. Men trene, nei det har jeg ikke tenkt å gjøre.

8 kommentarer:

 1. Høres ut som en fornuftig beslutning og ganske lik den jeg kom fram til for noen år siden. Jeg liker ganske enkelt ikke å trene, det er et ork og jeg finner ingen treningsform som er morsom. For meg er det bortkastet tid å stå time etter time i et treningssenter. Gi meg heller praktisk, fysisk arbeid, hvor jeg kan se et resultat når jeg er ferdig. Det er en treningsform som passer meg.

  SvarSlett
 2. Godt å høre at jeg ikke er alene. Treningsstudio har jeg prøvd for masser av år siden, og faktisk likte jeg det ganske godt, men det er blitt for dyrt for meg. Så har vi et gratistilbud her med zumba og trening på pilatesball, jeg har vært noen ganger, men liker det ikke så godt. Jeg trives egentlig bedre med arbeid og turer.

  SvarSlett
 3. Jo takk. Det der kjenner jeg meg godt igjen på :-) Aldri i verden om jeg betaler over fire hundre kroner måneden når jeg heller kan måke snø, grave i jorda og bære krukker hit og dit. Det holder for meg! Ha en fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 4. Helt enig, trening er blitt et forferdelig ord. Greit når det for mange er lystbetont. Måking og gåturer i skog og mark, gjerne på ski uten bakker. Å være ute er det viktigste.

  SvarSlett
 5. Er enig i det du skriver! Jeg trener heller ikke. Går tur med hunden eller gjør praktisk arbeid, det holder lenge for meg.

  Så mye snø dere har da. Og virkelig imponerende måket :)

  Takk for kommentar om mais-spirene mine, kanskje det går bra med de likevel. Den ene ser ut til å gro godt :) Skal komme med en oppdatering etterhvert.

  Ha en ny fin uke :)

  SvarSlett
 6. For en koselig blogg du har:) Jeg har lagt meg til som følger. Spennende å se hva du styrer på med! Ha en fin dag:) Cathrine

  SvarSlett
 7. So flott innlegg du har skrive om trening, eg har aldri likt å trene, men eg har alltid likt å arbeide. No er det vel kanskje sånn at maset om trening kjem av at det er ikkje trong for å arbeide så mykje, for å få dagleglivet til å gå rundt. Men eg ser mange eksempel rundt meg på at folk kjøper maskiner eller kjøper tenester for å få arbeidet utført. Ellers så likar eg godt at du deler kunnskap med oss, så no kjem legg eg deg inn på bloggen min.

  SvarSlett
 8. Cathrine: Takker og bukker.
  ElseT: Livsstilssykdommene er sikkert et problem myndighetene må ta tak i, men nå synes jeg det går litt vel langt. Først ble røykerne mobbet og nå skal alle trenes og slankes...og jeg lar meg ikke diktere.

  SvarSlett