søndag 20. februar 2011

Ikke gi opp

I fjor fant jeg et tips om å så på papir. Stratifisering i kjøleskapet ble brått mer enn bare en teoretisk mulighet. Dessuten er jeg rimelig nysgjerrig anlagt, så jeg elsker å følge med på hva som skjer. Sidsel, som lærte meg å så stauder for 20 år siden, sa: "Kast aldri ei frøpotte, det kan ta flere år før det spirer". Det tenker jeg på hver gang jeg står og tømmer ut av pottene, men når de har tørka helt ut, opptil flere ganger, er det ikke mer håp. Da kan jeg heller bruke plassen til noe annet. MEN, nå som jeg har dem på papir, og de ikke tørker ut, og ikke tar opp plass...

...kan jeg notere at Crocus banaticus, Fritillaria pallidiflora og Narcisuss x 'Cedric Morris', sådd henholdsvis 26. jan. 2010 og 4. feb. 2010, spirte i forrige uke.


12 kommentarer:

 1. Så kul. Jag kommer ihåg nu att du skrev om det men nejmen om jag hittar tillbaka. Kan du inte göra en liten favorit i repris för oss med dårligt minne. Skulle så gärna försöka själv :)

  SvarSlett
 2. Så er det altså håp for meg også. Dette skal jeg prøve neste gang jeg faller for fristelsen og kjøper staudefrø. Så langt har ethvert forsøk endt som du beskriver.
  Nå ser jeg lysere på "livet" med en gang.
  Ha en fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
 3. Stilig, har sett dette før, men aldri prøvd selv. Jeg går ut i fra at de får jord på bena så snart de har spirt?

  SvarSlett
 4. Japp, de listes forsiktig over i ei potte ved første tegn på spiring.
  Her er linken til siden med mange gode råd for oss som sår alt vi kommer over.

  SvarSlett
 5. Så på papir, ja! Spennende. Jeg vet at Solfrid på hagEgal har prøvd det også! Men den linken skal bokmerkes =)

  SvarSlett
 6. Ganske smart tips og ikke minst plassbesparene i starten. Flott at du la ut link. Den skal jeg se litt nærmere på.
  Jeg fikk ferske Helleborusfrø i høst. De var pakket i ziplockpose med fuktig papir. La de i kjøleskapet i påvente av såing om noen dager. Men de dukket altså ikke fram igjen før for to dager siden og da var det tydelig begynnende spiring på mesteparten av frøene.
  Bruker du denne metoden til varmespirende frø også?

  SvarSlett
 7. Frø jeg mistenker at kan bruke tid på å spire sår jeg på papir. Ikke salat og sånt som jeg vet kommer kjapt.

  SvarSlett
 8. Slapp av Mari Anne! Cosmos kan du vente med. Det tar litt tid før de spirer, men så vokser de jevnt og trutt. Og selv om de er hardføre, så ikke sett dem ut før etter 17.mai. Da trives de best (tror jeg).

  SvarSlett
 9. Dette var en god ide! Jeg kjøper så altfor mye staudefrø gjennom Staudeklubben, det er jo så fristende. Og kjente meg så godt igjen med de uttørka pottene.... Da er det bare å gjøre plass i kjøleskapet!

  SvarSlett
 10. Tålmodighet er en dyd, sies det. Så moro!

  SvarSlett
 11. Så moro!
  Alltid gode tips å finne på bloggen din :)

  SvarSlett
 12. Wow, for en fantastisk liste! Takk for bra lenk!

  SvarSlett