onsdag 23. februar 2011

Verbena bonarensis

I noen potter spirer det ikke. Gressløken for eksempel, den har jeg gitt opp. Det eneste som vokste der var mugg. Det er i grunn første gang jeg sår Verbena bonarensis og jeg vet derfor ikke hvordan frøplantene skal se ut. Frøene var veldig små så jeg kan gjette på små frøplanter også. Når det så kommer opp en stor og mange små, da vet jeg at det spirer mer enn jeg har sådd. Jeg mistenker at den store må være en solsikke, men hvor den kommer fra kan jeg virkelig ikke skjønne. Ingen her hjemme vil innrømme at de tøyser med meg heller.


6 kommentarer:

 1. De små er ligner iallefall veldig Verbena :) Den store vet jeg ikke hva er :)
  Jeg sådde noen store grønne frø jeg hadde fått av en hyggelig dame. Jeg aner ikke hva frøene er, men stusset da det kom opp en singel slingrete tynn plante. Da var det digg når det i går kom opp en stor feit spire. Passet liksom bedre med stooore frø :)
  Kanskje det er noe frø i denne såjorda vi kjøper?

  SvarSlett
 2. Hm, det kan ju visa sig att den 'fula ankungen' blir en riktig skönhet..

  SvarSlett
 3. Det er ikke en geranium du har "sølt" oppi verbenapotten?

  Jeg skal ta zip-lock-posen med verbena B ut av kjøløeskapet i dag. På tide å få fart på dem nå!

  SvarSlett
 4. Solsikke, eller gresskar ?!!

  SvarSlett
 5. Jeg håper du holder oss underrettet ang. "gjøkungen". Det er synd, men også hos meg hender det at hele frøposer går tapt. Årsakene kan jo være så mange, men like lei meg blir jeg hver gang.
  Nå er jeg spent på hvordan det går med de frøene jeg har sådd i år. Etter nesten 14 dager er det enda ikke liv i noe! Kanskje frostdøgnet i drivhuset tok alt. Sukk!

  SvarSlett
 6. Gjøkungen ble forsøkt omplassert, det likte den ikke og kastet seg dø om. Jeg har kommet til at noen må ha fyllt fuglemateren på jordsekken min. Det var sikkert en solsikke. De kommer det mer enn nok av der fuglene har sølt, så tapet er ikke så stort.

  SvarSlett