mandag 31. mai 2010

Kjøkkenhagen i juni

Nå er det våronn. Jeg lar meg frustrere av alt jeg gjerne vil gjøre i hagen. Det må beinharde prioriteringer til. Jeg sitter litt på nåler når jeg skriver dette. Jeg sto tidlig opp fordi jeg skulle ut å luke før jobb...

Det blir litt bedre hvis jeg ikke ser så mye framover, men heller ser på det jeg har gjort. Vi har fått 30 kg settepoteter i jorda. Da er det bare 10 kg igjen.

Ca. halvparten av gulrøttene er sådd. I år tester jeg en, for meg, ny sort; Resistant fly. Hvis navnet holder det det lover skal den være resistent mot gulrotflue. Jeg husker ikke hvorfor jeg kjøpte de frøene, for gulrotflue er ikke noe problem her. I alle fall ikke ennå.

I vinter sådde jeg purre i en liten fiskekasse. Blogginnlegg med alvorlig regnefeil her. Det så tuslete ut i starten, beskrevet her, men det ble 90 sterke løkplanter som jeg har satt ut. De ble også dekket med fiberduk til vern mot frost. Nå kan jeg vel ta det av snart tenker jeg.

Det gamle jordbærlandet er en katastrofe. Det ligger midt i bildet her. Der er det mer ugrass enn jordbær, og midt inni er det en rabarbra, asparges og pepperrot. Det er anlagt nytt jordbærland der vi hadde poteter ifjor. Plantene vokser bra, men vil ikke bære stort i år. Derfor må jeg beholde de gamle plantene en sesong til. Men jeg skammer meg når noen går forbi og ser på det.

4 kommentarer:

 1. Skammer deg? Høh, du er bare praktisk. Du har bær en sesong til, men det ville være bortkasta å bruke nye tid på å holde det gamle feltet i orden når du likevel skal legge det om.
  Og så får jeg litt trøst av at du ikke er ferdig med såinga enda. Jeg har bløtlagt frø og skal så gulrot og bønner i kjøkkenhagen min i kveld.

  SvarSlett
 2. Høyres ut som du er godt i siget da :-) Eg sår og plantar litt på måfå i potter og kar sidan eg ikkje har nokon plass for det enda, men ikkje heilt klarer å la vere likevel. I mellomtida drøymer eg meg vekk, planlegg og les i bloggar slik som din! Ha ei strålande veke!

  SvarSlett
 3. Hørs ut som du får fyllt opp fryseren med purre til høsten :) Det er nå mer en jeg kan si...

  Angående jordbæråkeren kan jeg trøste deg med at det er ikke bare du som har kaostilstander der ;)Ser sånn ca hvor plantene er under all kløveren som har tatt heilt over og i morra skal ryddesaga fram >:)

  SvarSlett
 4. Godt å høre at dere har forståelse for en ugrassbefengt jordbæråker. Neste år er det heldigvis bedre, og året etter skal det være helt borte.
  Mari: Jeg håper jeg slipper å spise 90 purre. Både det og gulrøtter er ment solgt på bondens marked.

  SvarSlett