tirsdag 23. mars 2010

Poding

I fjor gikk jeg podekurs. Den gangen lærte jeg at jeg like godt kunne plastre tommelen før jeg startet. Det ble blod uansett hvordan jeg tedde meg. To av epletrærne mine tok utfordringen og har til og med overlevd kjeller tilværelsen. Nå står de klare til innsats i drivhuset. Toppskuddene sveller litt mer for hver dag som går.

De podingene som ikke gikk så bra trenger man streng tatt ikke snakke så høyt om, men jeg har overvintret dem også. Grunnstammene klarte seg jo, og dem kan man resirkulere. Nå hadde jeg ingen lærer som godkjendte snittet lenger og jeg ble usikker på det meste. Snittet skal være langt, jevnt og helt likt det forrige. Det er egentlig det som er vanskelig, å få dem like. Ja så skal de bindes uten at det hele forskyver seg. Det skal være kalluslag mot kalluslag. Det ser så lett ut i boka, men hjelpes meg... Ja, ja noe spenning skal man ha her i livet og dette var da aldels gratis. Hadde jeg gjort det hvis det var lett og hadde hatt et garantert resultat? Nei det ville vært kjedelig.

Og hva blod gjelder, joda jeg skar utenfor plasteret. Det blødde friskt og godt. Fint å se at man lever.

8 kommentarer:

 1. Du veit det er med poding som med alt anna; Det er øving som gjer meister.
  Lukke til med podingane dine!

  SvarSlett
 2. Allsidig du! Tvi tvi med epletrærne dine :)

  SvarSlett
 3. Podekurs? Det låter som något jag kunde ha behövt. Har inte räkning längre på hur många misslyckade försök jag har gjort. Två vällyckade hade gjort mig helt salig :)

  SvarSlett
 4. Mester blir jeg nok aldri, men øve har jeg tenkt å gjøre. Ser for meg mange muligheter når jeg bare har lært meg kunsten. Etter epler kommer roser og vrihassel.

  SvarSlett
 5. Hehe, øvelse gjør mester som Hajal sier ;) Da vet du hva du må ha neste gang du prøver; større plaster :D

  Men litt meir serriøst, så spennende med poding da :) Skal være podekveld med hagelaget i nabokommunen så jeg tenkte at jeg skulle slenge meg på det. Skal hukse plaster!!

  Lykke til med podinga, satser på bilder etterhvert?

  SvarSlett
 6. Anonym18:09

  takk for koselig inlegg.:)
  ingridm

  SvarSlett
 7. Kjempespennende! :) Noe slikt planlegger vel jeg også om et år eller tre...

  SvarSlett
 8. Bor ikke du også på øvre romerike? Da kan vi vel gjøre det sammen? Mye lettere å få plasteret på riktig også, når man kan få hjelp ;-)

  SvarSlett