lørdag 16. januar 2010

Kjøkkenhagen i januar

Slik ser kjøkkenhagen min ut i dag. Det er ikke så kaldt som det har vært, men surt og rått og det frister ikke å være ute. Ikke at det er noe å finne på ute heller. Kunne godt tenke meg å begynne beskjæring, men det får vente til mars tenker jeg. Det har lett for å bli veldig kaldt i februar.

Det brune du kan se i snøen er aske. Det er alt annet en pent, men aske inneholder ganske mye kalium har jeg latt meg fortelle. Kalium må til hvis plantene skal lage barn. Under aska er det jordbær og de skal ikke ha for mye nitrogen, for det gir "grønn" vekst og blader pleier det bli nok av på jordbær.

3 kommentarer:

 1. Nå klør det i hagefingrene og sådden er på trappene.
  Jeg venter nok også til mars/april med beskjæring, det ligger såpass mye snø rundt omkring at det er vanskelig å komme til ordentlig i hagen.

  Aske i kjøkkenhagen var nytt for meg. Jeg la aske rundt pionene mine sent i høst, men etter å ha lest innlegget ditt skal jordbærene mine i kjøkkenhagen også få et lite lag.

  Fortsatt god helg :)

  SvarSlett
 2. Anonym00:45

  Til forveksling lik kjøkkenhagen her...

  SvarSlett
 3. Far brukte aske på snøen om vinteren. Da både smeltet snøen fortere på våren(ble flere lag utover senvinteren om det kom mere snø), og gjødslet det under.
  Så fint drivhus du har:))

  :))

  SvarSlett