søndag 31. januar 2010

Så på papir

Jeg har tatt en serie bilder av hvordan man kan så på papir. De hadde jeg tenkt å redigere litt på og så legge ut her. Bare at jeg ikke rakk å laste opp bildene før helga og hvor er kameraet nå? Høvdingen er reist på overnattingstur med speiderene og mistanken er stor. De sover ute i -15 grader, og da er kamera obligatorisk. Jeg skjønner det.

Men det er nå jeg har tid og lyst til å skrive om frøsådd på papir. Det er rett og slett genialt. Det har allerede spirt i de to første posene. Tulipa humilis og Narcissus cantabricus er nå forsiktig overført til potter og satt lyst og kjølig. Ifølge løkguru Ian Young lønner det seg å så dem langt ned i potta. Det kjentes brutalt å lesse jord og grus over de ørsmå spirene. Tiden vil vise om jeg gjorde det riktig. Tenke seg til, etter bare 10 dager på fuktig papir i kjøleskapet. Rett og slett genialt.2 kommentarer:

  1. Så på papir er kjempe kjekt! Sådde noen paprika og chilifrø tidligere i januar, men det skjedde ingenting i pottene. Sådde på papir for en uke siden (ca,gullisk) og nå har paprikaen spirt med 6 av 7 frø. Chilien lar vente på seg, men det ser ut som et par frø er på gli.
    Blir moro og se bildeserien din når du får lura tilbake kameraet. sove ute i 15 minus høres forresten forferdelig kaldt ut... brrr...

    SvarSlett
  2. Dette hørtes spennende ut! Jeg har veldig dårlig rykte når det gjelder frøsåing her i huset. Det pleier som oftest å gå den veien høna sparker... Men dette skal prøves! Vi har til og med et reserve-kjøleskap i kjelleren, så da er det bare å sette i gang! Gleder meg til å se resten av bildene når du får tak i kameraet igjen! ;o)

    SvarSlett