søndag 31. mai 2009

Beskjæring av syriner

Jeg har endel syriner på eiendommen. De sto her da vi kom. Særlig en av dem var skrekkelig feilplassert, helt inntil husveggen i den kroken der kveldssola varer lengst. Da vi allikevel måtte ha gravemaskin hit ble den flyttet til det jeg dengang anså som hagens yttergrense. Nå vet jeg bedre både om hagens yttergrense og om syriners vekstkraft. Jeg har rett og slett lært, på den harde måten hvor mye en syrin vokser på ti år. Det gjelder både i høyde og bredde.

For å ikke miste blomstringa sier jeg hver vinter at jeg skal beskjære når den er avblomstret. Det er bare at på den tiden av året har jeg annet å gjøre og har glemt mitt eget løfte.

Nå skygger den for kveldssola igjen, og noe drastisk må gjøres. Jeg har startet beskjæringa, og bruker litt tid på den. Slik får jeg riktig mange blomsterbuketter. De står ikke lenge, en dag eller to, og da må jeg beskjære litt mer.

4 kommentarer:

 1. Akkurat på samme måten gjør jeg, en ung syrin brakk en kraftig sidegren med mange blomster. Jeg tok inn litt av gangen og har nå siste bukett på kjøkkenbordet. Grenen ble kappet og resten av syrinen beskåret, så nå har jeg faktisk fått en mye finere, oppstammet syrin :)

  SvarSlett
 2. Beskjæring av syrinen går vel litt hart før seg her. Jeg tenker bestandig at jeg skal ta litt hvert år men så er stammene for mange og høye. Sagen lemner store hull igjen. Usch.. Må si dette var en flott blombukett! Syrinen og tulipanen kan jeg herme etter men vipeegget/ruteliljen/ fritallaria eller hva den heter.. har blomstret over dessværre. Skal finne noe, nødt til å kopiere denne bukette :-)

  SvarSlett
 3. Jeg tror jeg har lest at man bør ta ut hver fjerde grein hvert år og på den måten ha et nytt tre innen fire år. Hos oss er det evigheter med rotskudd, og vel det er skjelden jeg lever etter boka.

  Hyggelig at du likte buketten. Den var fin da bildet ble tatt, men den sto veldig kort.

  SvarSlett
 4. Anonym13:50

  Nydelig bukett da. Antar det bare er å bytte syrinen et par ganger.

  SvarSlett