tirsdag 2. juni 2009

Vanne og venteHer er min kjøkkenhage. På tross av flere forsøk med motordrevne hjelpemidler viste gamlemåten seg som den beste. Ingen hos oss har behov for å løfte vekter i helsestudio på lenge ennå.

Under den dobble duken har jeg kål. Det er aller siste sjanse. Hvis det blir så mye som en eneste larve skal jeg aldri dyrke kål mer. Vi har hatt noen forsøk tidligere og vi kan si det på den måten; kålstuingen kunne ikke kalles vegetarisk. I tillegg var den full av proteiner - i en form som jeg ikke får meg til å svelge. Uæk.

Nå sier jeg som "Gubben" i Gubben og katten: "Nå er det bare å vanne og vente."

5 kommentarer:

 1. Anonym13:52

  Hihi. Kålsommerfuglen levde godt hos oss også i fjor. Jeg har ikke sådd i år, men regner med et forsøk igjen til neste år - under duk - om lysta tar meg. Du får si ifra hvordan det går. Jeg regner forresten med at dersom jeg legger ut duk så kommer det til å bli favorittkattesenga. :D

  SvarSlett
 2. Pettson og Findus sådde da köttbullar så de forventet seg sikkert en proteinrik stuing. Jeg har nog sluttet med kål, det eneste tenklige å spise til slutt var kålroten og første blomsten på broccoli, den pleier å gå fri for larv, de andre derimot...

  SvarSlett
 3. Flinke dere har vert! Skal bli spennende å følge med på åkeren deres :)
  Her har det gått sånn ca bra med kålplanter tidligere. Går med javne mellomrom og plukker av de jeg ser mens kålplantene er små og det verste når de vokser seg større. Heilt fri fra larver får en det nok ikke, men så lenge det er igjen noe til meg... Kålrot har jeg også gode erfaringer med :)

  SvarSlett
 4. smgj:Katteseng? Hm det tenkte jeg ikke på. Her omkring er det litt andre dyr som kan finne på å ødelegge for meg, rev, grevling, jordrotter. Krysser fingre og håper det beste.

  Mia: Det hadde jeg glemt, at det var kjøttboller de sådde. Kanskje jeg skal prøve det...

  Mari: Slenger du innom her av og til kan du nok ikke unngå å høre mer om dette prosjektet. I alle fall hvis det blir vellykket. Tabber derimot går vi forbi i stillhet. Kålrot hører ikke til korsblomstfamilien tror jeg, og da er ikke kålsommerfugl problem. Dengang jeg prøvde var det vann som var mangel, det er fiksa nå - så kanskje jeg skulle prøve igjen.

  SvarSlett
 5. Så stor og flott kjøkkenhage! Her er det plass til mange knasende gode grønnsaker :)

  SvarSlett