onsdag 21. januar 2009

Line sa at det ikke går

Line sa at det ikke går å overvintre søtpotet (Ipomoea batates), derfor måtte jeg jo bare prøve. Det skal hun ha, det burde ikke la seg gjøre. Til og med i vinduskarmen er det for kaldt. Jeg har rigget til plantelys på vaskerommet. Oppå varmtvannstanken er det sånn tilnærmet tropisk. Foreløpig ser det lovende ut. Den vaskes jevnlig med rødsprit/matolje/zalo blanding (1ss av hver til 1 liter vann), men jeg forventer spinnmidd hvilken dag som helst. Dersom den får det, kan det hende jeg må gi Line rett. I dag har jeg tatt stiklinger. Jeg mistenker at den kan gjøre seg sammen med den helt mørke Coleus palisandra som jeg fikk av Marosa.

5 kommentarer:

 1. Så spennende!!
  Jeg overvintret 1 stikling av I.batatas i fjor. Tok mange stiklinger av morplanta. Det å lage det varmt har jeg ikke prøvd. Jo på planterommet i fjor var det 20 grader.
  I år er det kaldere. Det er et magisk punkt ute på våren at den begynner å vokse inne. Husker ikke når men det var godt!!
  Spinnmidd har et par stiklinger fått.
  Har glemt de litt da. Jeg har tatt flere stiklinger av den burgunder. Mens den lime står uten blader.
  Såpesprit er lurt!! Jeg dusjer også jevnlig.
  Jeg har tatt stikling av den Marosa coleusen. Men synes I.batatas er vanskligere enn coleus.
  Da kan vi bytte stiklinger vi om vi kommer til våren med levende planter.
  Lykke til !!!

  SvarSlett
 2. Jeg bytter gjerne, hvis jeg har noe å bytte bort. Jeg har laget en bytteliste. Den ligger under Etiketten "Lister". Jeg skal ajourføre den utover våren. Foreløpig er det bare frø.

  SvarSlett
 3. Anonym13:00

  Line sa vel ikke at det ikke gikk men at det ikke nødvendigvis vil bli noe vellykket :) Det er bedre å overvintre knollene, da slipper man masse styr med utøy osv.
  Jeg overvintra hjemmesådd Sweet Caroline i fjor, og det ble ikke så veldig bra - for lite lys og masse spinnmidd, planta daua utpå våren når den egentlig skulle vokse seg fin... Men de overvintrer jo morplantene de som driver profft så det er fullt mulig bare forholdene er gode nok.

  SvarSlett
 4. Jeg liker folk som ikke gir seg og som ikke godtar at noe ikke går før de har prøvd det:-))

  SvarSlett
 5. Line: Ops, mente ikke å feilsitere deg, men det spørs om ikke det krever litt mer enn det smaker å overvintre søtpotet. Jeg kan jo bare kjøpe nye hos Olsen.

  SvarSlett