søndag 4. januar 2009

Julerose

Julerose er en av mine mange favoritter. Den første jeg fikk tak i døde etter bare et par år. Den hadde nok ikke den beste plassering stakkars. Den gjorde så godt den kunne, stående til knes i vann og is hele vinteren. Noen år etter at den var borte for godt, oppdaget jeg noe "ugress" inni hekken. Naturen er så viselig laget at mor plasserte barna sine på et levelig sted. Godt drenert og skyggefullt. Egentlig er det vel løvkompost den vokser i når jeg tenker meg om.
Denne kjøpte jeg hos Gartner Olsen. Den ble satt i en større potte slik at jeg fikk tid på meg til å finne det beste stedet i hagen for den. Vel, det beste stedet fant jeg ikke og når høsten kom fikk den lurt en tå inn i drivhuset. Hvis vi får noen milde dager utover vinteren kan det hende den kan gjøre nytte som trappeblomst.

2 kommentarer:

  1. Juleroser er så herlig :D
    Jeg sikla i årevis på en slik hos en tante, hun ante ikke hva den het og jeg ble så glad når jeg kom over den igjenn for noen år siden :)

    SvarSlett
  2. Den "nye" julerosen min er fylt og dessverre uten navn. Skulle ønske jeg visste hva den heter, så kunne man ha delt med seg og brukt den som bytte plante.

    SvarSlett