tirsdag 13. januar 2009

Gjerrig

Jeg er nok litt gjerrig. I hagen betyr det at jeg formerer, sår, deler og tar stiklinger. Da trenger jeg merkepinner. Slik lager jeg mine og jeg har aldri opplevd at skriften ble borte. Det blir 20-25 merkepinner av hvert yogurtbeger (0,5 l), og best av alt, det er helt gratis.
1. 2. 3.
1. Klipper gjennom øverste kanten med hagesaksa.
2. River opp.
3. Klipper lappene fra bunnen og lager en spiss med vanlig hobbysaks. Sprittusjen fra penol har ikke sviktet hos meg.


6 kommentarer:

 1. Gjenbruk er topp!
  Jeg klipper opp de knallgule skillekorta i et gammelt regnskapssystem, akkurat passe hard plast. Perfekt til såpottelapper!
  Til de varige i beda risser jeg i biter av svart persienne eller skriver på stein.

  SvarSlett
 2. Neida, - du er ikke gjerrig, - du er en gjenbruker. :) Det er da bare positivt!

  SvarSlett
 3. Der var en praktisk gjenbruk av Yogurtbeger, jeg er også tilhenger av resirkulering.
  Men hvis der noe vi ikke er så er det gjerrige, deling av stauder og frøsåing er en hyggelig syssel.....

  SvarSlett
 4. Anonym18:30

  Ja, i mangel på persiennene mine (kommet bort under flytting, mulig de ligger på uthuset sammen med enorme mengder rot!) har jeg klippet i stykker lokk av rømmebegere. Begerene i seg selv er flotte å så i! ;)

  Men jeg har ingen gode erfaringer med den spritusjen.... Tusjen blekes av sollyset! Etter to år ute, er skriften helt borte!!

  Nina S

  SvarSlett
 5. Det var da lurt, jeg driver og samler på alt mulig på jobb. De andre synes nok jeg er fryktelig merkelig, men jeg synes jeg er fryktelig smart. Pengene jeg sparer kan jeg bruke på mer spennede saker som frø eller planter,hi hi. Og så må jeg jo takke så mye for gratulasjonen på Hagegal. Det var kjempekoselig!!!!! Ha en strålende kveld, det ble min etter det!
  Jorun.

  SvarSlett
 6. NinaS: Det har jeg hørt andre si også, men jeg har ikke den erfaringen selv. Den dagen jeg finner en uleslig merkelapp kan det hende jeg bytter til noe annet. Persienner kanskje...

  SvarSlett