tirsdag 27. januar 2009

ErteblomsterBilde nr 6 i 6. mappe, viser erteblomstene mine. Takk til Berit og Line som ga meg utfordringen. Det var litt spennende, tenk om bildet var av den typen man ikke kan legge ut på nett? Selv om det ikke er av de beste bildene mine, er det heldigvis ikke av de dårligste heller.I fjor la jeg erteblomstfrøene i vått håndklepapir, med plast over. Etterhvert som frøene spirte puttet jeg dem i melkekartonger fylt med kugjødselkompost. Ingenting å si på spireprosenten. Jeg la 4 frø i hver kartong og i en av dem kom det opp 5 planter. Når jeg skulle plante ut var det bare å rive opp kartongen og skli hele greia nedi plante hullet.

Sortene "Mammoth" og "Mollie Rielstone" ble finest hos meg. Jeg har tatt frø og er veldig spent på om jeg får like godt resultat som sist. Mammoth ble plantet nord for hønsegården (på utsiden). Plantene strakk seg mot lyset og dermed inn i hønsegården. Det tok litt tid før jeg forstod hvorfor alle plantene var nøyaktig like lange. Erteblomster er snadder for høner. Jeg fant noen nødløsninger for å få skilt høner og erter, men bedre toppet erteblomster har jeg aldri hatt.

4 kommentarer:

 1. Anonym09:54

  Takk - nå kom jeg på at jeg skal så erteblomster i år igjen. Men når er det tid for dem igjen da....? (Ikke sånn veldig tidlig håper jeg....)

  SvarSlett
 2. Jeg tror de vokser ganske fort og tåler lite frost, så jeg skal vente til i slutten av april, (tror jeg).

  SvarSlett
 3. Anonym12:54

  Artig historie... :)

  SvarSlett
 4. Takk for tipset! Jeg har noen erteblomster som jeg har vanskelig for å få spiring på - Anniverasary heter de - jeg får prøve med vått tørkerullpapir:-)

  SvarSlett