lørdag 19. mai 2012

Noen ganger går det fort.

Ting tar ofte tid hos oss, men av og til kan det gå fort også.

I fjor høst sanket vi halm på naboenes kornåkre. Vi har lagret masse under en pressening.  Etterhvert som jeg begynte å legge ut i alle gangveier oppdaget jeg at vi hadde ikke så masse som jeg først hadde trodd.

Jeg har forsøkt meg med litt dekke for noen år siden, man oppdaget at da gror ugresset bare igjennom og det blir enda vanskeligere å luke enn om det ikke var dekke i det hele tatt. Altså tykt dekke eller ikke dekke.

Høvdingen var ute på inspeksjon og var enig, det er for lite halm. Jeg startet prioriteringer og forsøkte å beregne hvor mye jeg må holde av til jordbærrekkene. Jeg kan jo ha oppmalt kvist noen steder...det ligger noe gammelt høy på låven, men det inneholder mye frø, og selv med det er det heller ikke nok...

Innen jeg var ferdig med å fundere hadde høvdingen tatt telefonen, ringt en nabo, kjøpt en rundball og fått den levert på gårdsplassen.


Noen ganger kan det altså gå fort selv hos oss.

 

10 kommentarer:

 1. Og så innpakket, da! Og du er like blid :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den innpakninga ble bråkvikt tatt av gitt. Pene er de ikke disse traktoregga.

   Slett
 2. Heisan.
  Supert med mannfolk som hopper til når det trengs !!
  God helg og gje mannen ein klem !!

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) Det skal bli. God helg til deg også.

   Slett
 3. Ja den ballen får nok ben å gå på! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bonden som leverte den sa: "Ho, ho ja nå har du nok så du kan dekke hele åkeren." Men jeg ser at det er nok ikke mer enn at det må vi ha.

   Slett
 4. Det går som regel mye av sånt, men heldige dere som bare kan gå til naboen... Men oppmalt kvist er også veldig fint og nyttig synes jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også brukt oppmalt kvist som et alternativ, bedre enn ingenting.

   Slett
 5. Det er en gave bare hagegale kan bli overlykkelig for!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et år fikk jeg et hengerlass med hestemøkk i bursdagsgave fra mine sønner. De hadde spadd og trillet en hel dag. Da ble jeg glad da!

   Slett