onsdag 2. mai 2012

Drivhuset mitt. Uke 18

Læreren min sa at det ikke gikk, derfor måtte jeg bare prøve. Jeg tok vedstiklinger av hortensia og etter mange uker med plastpose, daglig lufting og dusjing ble det røtter. Det føltes som en seier, men jeg kommer ikke til å gjøre det igjen. Det var mer pes enn jeg trives med. Men...hortensia er en plante jeg virkelig er blitt glad i. Blomstene står veldig lenge fordi det er de fargede høybladene vi oppfatter som blomst. Den egentlige blomsten er bitte liten. Det er på samme måte som med julestjerner. Mine er i gammelrosa og blir mørkere og mørkere til de blir nesten brune. Så tørker de ut og blir lyse brune og jeg synes de er dekorativ da også.Jeg overvintrer dem i et kaldt stuevindu, eller her i drivhuset. De nye knoppene var nesten klare til å blomstre før jeg klipte bort de gamle visne. Hos meg er den altså en nesten året-rundt plante.
Når sola steker på blir det ganske varmt inne i drivhuset. De plantene som står på sørsiden blir nesten bakt og fryktelig tørre. Det oppdager jeg ikke før jeg ser at de henger. Jeg har veldig lett for å bare sjekke de som står nærmest. Nå har jeg hengt opp gardiner. Det er gammeldags "stårsh", eller kanskje jeg kan kalle det "tyllgardin"? Det høres veldig mye finere ut. Uansett, jeg arvet den av noen som hadde kjøpt den på IKEA for en billig penge. Skikkelig gjenbruk med andre ord. Siden jeg skulle vise fram bilde her på bloggen, prøvde jeg meg på litt sånn draperier. Etterpå kom jeg på at jeg skal henge opp enda en hylle og da blir det kronglete med sånt jåleri. Tror jeg gjør som jeg pleier. Tar et lite hull i gardina og skrur hylla fast gjennom den.

Det er trangt, men på denne tiden er det vel det hos de fleste som har drivhus. Solsenga må godta å være plantebord når jeg ikke bruker den selv. Skal jeg ta en liten hvil flytter jeg bare brettene utenfor så lenge.Og så er det på tide å tynne ferskentreet. Det er en jobb jeg utsetter og utsetter, men det må gjøres, snart.

9 kommentarer:

 1. Full drift er vel bare forordet hos deg nå, men det er heldigvis rett før utplantingstid. Jeg gleder meg til å se drivhuset i all sin prakt om noen uker - med stårsh'ene og fersken og allting.

  Og hortensiastiklinger - Gratulerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jo, jeg har litt nedtelling til utplanting nå. Vi pleier å ha en frostnatt eller to i slutten av mai. Noen ganger også i begynnelsen av juni.

   Slett
 2. Jeg har vært vågal og plantet ut i krukker og satt en god del ut. Så nå kan jeg puste der inne igjen..
  Så frosten trenger jeg ikke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg vil helst ikke ha frost jeg heller. Har ikke plantet noe i bakken ennå, men litt krukker og sånt som kan reddes innafor døra om natta. Jeg bor jo litt lenger nord enn deg jeg da.

   Slett
 3. Lenge leve staheten og plantegleden. Tar med meg hortensiarådene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurer på om ikke årsskudd vil kunne rote seg raskere. Verdt å prøve, man blir så veldig glad i disse som man har kjempet litt for.

   Slett
 4. Ja grattis med hortensiastiklinger. Jeg hadde nok ikke vært der jeg er i dag hadde det ikke vært for at folk har fortalt meg hva jeg IKKE kommer til å klare.
  Er som bensin! :)

  Jeg skulle gjerne likt å se hvordan du har hengt opp gardinene.

  Jeg må skygge selv og driver å vurderer mange forskjellige muligheter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Visste nok at det var noe jeg hadde glemt. Jeg har bilder av hvordan jeg henger opp. Bruker sånne folieholdere, klipper et bitte lite hull, og trer innpå. Nr. 3 bruker jeg til å feste gardin med. Hvis jeg er heldig er dette en link til et bilde. Hvis ikke tar jeg det med i neste drivhuspost.

   Slett
 5. Så gøy at du fikk det det. Du er virkelig tålmodig!

  Ser ut til at det gror fint i drivhuset ditt! Våren er herlig og livet er flott!

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett