onsdag 9. mai 2012

Drivhuset mitt. Uke 19

Det skjer saker å ting i drivhuset om dagen. Mange av sommerblomstene nærmer seg utplantningsklare. Heldigvis, for det er trangt nå.
Signetfløyelsblomst. Tagetes tennuifolia.
Erteblomster. Lathyrus orodatus.
Reveamarant. Amarantus caudatus.
Californiavalmue. Eschscholsia californica.
Blodbeger. Rhodochiton sanguineum.
Korgplante. Cosmos bipinnatus. Kalles den også Stolte kavaler?
Blomkarse. Tropaeolum majus.
Prydtobakk. Nicotiana x sanderae.
Harehale. Lagurus ovatus.
Georginer. Dahlia x pinnata.
Løvemunn. Anthirrinum majus. Dette ble no pinglete greier. Jeg toppet dem, men de ble langbeinte likevel.
Kornblomster. Centaurea cyanus. 
Tomater i lange baner.
Purre. Litt dårlig spiring i denne kassa, så jeg sådde en til...der spirte det...det blir m-y-e purre i år også.
Tagets. Jeg har høstet frø fra egne planter i 20 år. Det har funket helt greit, men i år spirte bare en da jeg sådde første gangen. Så sådde jeg en gang til, og de kommer ikke til å ta igjen storebror. Det er helt sikkert.


Forrige uke sa jeg noe om å henge opp gardiner for å gi litt skygge, men jeg glemte helt å vise hvordan jeg fester. Disse "twist-in" greiene kjøpte jeg sammen med drivhuset, men jeg tror jeg har sett dem hos Plantasjen også. Det finnes noen med øye også, men ingen av dem tåler noe særlig vekt. Da finnes det bedre løsninger. Kommer tilbake med bilder av det også.Her er tusenfryd, tjæreblom og valmuer som har blitt drevet fram i drivhuset. Det har vært deilig å ha noe som er ferdig tidlig og som kan stå ute selv om det fortsatt er litt frost om natta.

14 kommentarer:

 1. Du har eit bra utvalg her, det vert nok litt til Drivhusfesten og. I år fekk eg dårleg spiring på tagetesen og, skulle så forsiktig så eg ikkje sat att med altfor mange prikleplanter, og eg har ikkje så mange av det slaget. Cosmosen spirte dårleg og, kanskje eg må fornye frølageret av dei til neste år. Harehale var ny for meg så den må eg google for å sjå om det er noke eg MÅ ha. Ha ei god veke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Japp, den må du ha. Jeg skrev litt om den her. Det kan jo tenkes at den dårlige spiringa skyldes den dårlige sommeren vi hadde. Frøa var kanskje ikke helt modne.

   Slett
 2. Wow! Det var et velfylt drivhus! :-D
  Jeg misunner alltid dere som har mulighet å kunne stelle daglig med planter i drivhuset nå på våren. Jeg forsøker å drive frem frøplanter på balkongen i Oslo, men på grunn av plassmangel får jeg ikke pottet dem om før jeg tar dem med meg til hagen i Sverige. Der får jeg jo ikke passet på dem, så det ender opp med at jeg prøver å prikle dem rett ut på vokseplassen- en måneds tid for tidlig. De som overlever har jo ikke fått så veldig stort vekst-forsprang, så jeg ender ofte opp med å kjøpe noen ferdigplanter, selv om det ikke akkurat får mine bed til å flomme over av frodighet da ;-)
  Jeg ønsker deg en fortsatt riktig fin dag! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har igrunn tenkt på det, hvordan du får det til, men da fikk jeg jo svaret...føler med deg.

   Det er lykken på jord å kunne ha hele brett med mine egne planter.

   Slett
 3. Litt sånne Tagetes burde jeg hatt.. Akkurat slik det ser ut nå, kommer jeg ikke fra heimen til drivhustreff alene.. Mulig jeg må ha med englebarna..og da spørs det.. Men de få Verbenaene jeg har til overs skal jeg få opp til deg på en eller annen måte uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen krise med verbenaene, jeg tror jeg har noe annet jeg kan fylle i de hullene. Dessuten håper jeg det blir en sommer til etter denne.

   Slett
 4. Ser fram til at du kommer med bilder av festedingser til drivhuset med mere hold i. Sliter med det der...

  SvarSlett
 5. Gosh så masse fint! :)
  Takk for opphengingstips, det trenger jeg! :)

  SvarSlett
 6. Om du ikke skal på Drivhustreff, kan jeg kjøre innom deg, Snuffeldyret. Det var den Viola confusa'en også. Håper den kan overrekkes før den rekker å dø.

  SvarSlett
 7. Her blir det masse blomster. har du plass til alt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei langt ifra. Det er derfor jeg arrangerer drivhusfest. Det jeg har for mye selger jeg. Hadde du bodd i nærheten...

   Slett
 8. Anonym18:24

  Så gøy å se! Du er dyktig og det er gøy å følge deg. Dine løvemunn blir helt strålende utover sommerene. Du kan jo plante dem dypt. Vi bor i Tønsberg, her er det litt mildere enn hos deg. jeg har røde løvemunn som overvintrer ute fra år til år! De lyse har ikke vært like hardføre.
  Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Plantes dypt, da er det notert. Har ingen forhåpninger, det får komme som en bonus. Takk for tipset.

   Slett
 9. dear mari,
  i have giveaway. you can come see my recent post if you are interested in.

  SvarSlett