lørdag 31. desember 2011

Litt pinlig

På dagen to år siden skrev jeg et planteportrett av min Zigadenus elegans. Det er en plante jeg har vært glad i fordi den er fin hele året. Ingen blomster, men grønn og trassig. Så har jeg hatt det liggende litt i bakhodet at den skulle vel egentlig få blomster. Ikke det, mange av mine planter bruker litt tid på å komme i blomst...men nå burde det vel skje noe snart?Zigadenus elegans er ingen vanlig plante, kanskje ikke supersjelden, men ikke en sånn som alle har. Da jeg oppdaget at det sto en liten koloni nede ved bekken vår...ja første tanken var faktisk: Har den frødd seg? Noen dager etterpå kom jeg på at uten blomster...ingen frø.

Og så, på leit etter noe annet, oppdaget jeg at Magnar Aspaker har bilde av Zigadenus på hjemmesiden sin. Definitivt ikke lik min. Rart, for jeg fikk frøene fra ham. Etter litt flere bildesøk var erkjennelsen nær. Det kan ikke være Zigadenus, det må være noe annet.

Og nå vet jeg det...det er lyssiv, Juncus effusus. Med andre ord: Ugras. Uff så pinlig.5 kommentarer:

 1. Ja sånn kan det gå ;-) Men myrsiv er jo ganske dekorativt da, selv om jeg kanskje ville vært litt forsiktig med å ta det inn i hagen. Mistenker nemlig at det kan spre seg litt uhemmet :-\

  SvarSlett
 2. haha
  fantastisk! genialt eksempel på at det ikke trenger være fint for å være fancy :)

  Og. Godt nytt år Mari Anne :D

  SvarSlett
 3. Men du, jag tycker om Juncus också. Grönliljan hoppas jag snart blir stor och blomstrar, två år siden den spirade.
  Ha ett gott nytt år :)

  SvarSlett
 4. Festlig og litt irriterende på samme tid! Håper du ikke har brukt alt for mye tid på å stelle den :-)

  SvarSlett
 5. Morsomt!
  Men den er jo fin...

  SvarSlett