tirsdag 19. juli 2011

Gubben og gamla

Når høvdingen hadde sovet en hel natt, og jeg hadde moderert hvor langt "derfra til dit" var, ja da var "sit-down" aksjonen fjern historie.

Vi bevæpnet oss med spader og spett. Magnolia har grunnt rotsystem, nå er den saken avklart. Det fantes ikke en rot som gikk nedover, alt ut til sidene i en dybde av 4,5 cm. Historien fra Gøteborg om et magnoliatre som døde på grunn av traktorkjøring, er nok sann likevel.
En helt annen ting var at det fantes ikke jord lenger ned enn 4,5 cm. Under magnoliaen var det rett og slett sand. Tørr sand til og med. Hvordan er det mulig med det været vi har hatt i sommer? Vi vippet treet fra side til side og trakk en pressening under rotklumpen. Det minnet mistenkelig om gubben og gamla som lå og dro...Etter det var det faktisk easy business. På sin nye plass ser treet mye større ut. Hvordan kunne det få plass foran trappa?

Nå er jeg glad for hver dråpe regn som kommer. Etter å ha laget så mye styr er det helt greit om det overlever.4 kommentarer:

 1. Anonym09:46

  Gratulerer! Du får kjøre på (nei, trille på) plenklipp under sånn at du begrenser fordampingen?

  SvarSlett
 2. Dette blir bra, kanskje det blir stor stas med treet etter hvert. Ikke uvanlig å feilplassere tre eller planter, nei.. Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 3. Det gjorde seg godt med ny plassering. Fint med det lyse grønne bladverket mot det mørkere på trærne bak. Hvis det ikke kommer regn, må du nok fram med vannslangen eller bære i bøtter hvis slangen ikke er lang nok. Og dekking under som smgj foreslår.

  SvarSlett
 4. Så deilig å få det unnagjort. Ingen lett oppgave med treflytting ;-)

  SvarSlett