onsdag 10. november 2010

Fargelære

Jeg har en mistanke om at når noen sier "Det er bare fantasien som setter grenser" så skyldes det at de egentlig mener "detta får du jaggu finne ut sjøl" eller at de ikke kommer på flere eksempler selv.

Tirsdag hadde vi fargelære. En hel dag med fargelære. Jeg hadde på forhånd gjettet på at det ville handle om fargesirkler og tre primærfarger. Såpass har jeg da fått med meg. Spenningen lå hovedsaklig i hvordan noen skulle greie å fylle en hel dag med det.

Nå som tirsdag er historie og onsdag er i ferd med å ta over innser jeg at jeg fortsatt har lang vei å gå, både når det gjelder fantasi og farger. Den fargerike læreren vår (hi-hi den var jeg heldig med) sa at "Den som følger etter andre kommer aldri først." Det har jeg aldri tenkt på, enda så opplagt det er. Jeg er av dem som ikke kommer først, og det finnes det altså flere forklaringer på enn at jeg ikke jobber hardt nok. Det var godt å vite.

Det jeg ikke liker å vite er at jeg blir lurt fordi jeg ikke kan nok om farger. Jeg mener, jeg kjøper jo det jeg selv vil når jeg går inn i en butikk. Men det er et faktum at handlekurven min inneholder mer enn det som sto på lista når jeg kommer ut. Til nå har jeg trodd at det var fordi jeg "kom på" mer. Muligheten er til stede for at jeg "kom på" det samme som butikkeierens fargekonsulent også "kom på" at skulle selges. Her har jeg et aldri så lite forskningsarbeid foran meg, for jeg liker ikke å bli lurt.


Vi fikk lekse. Det handler om å klippe i stykker og lime sammen igjen. En kulør i mange valører på et A3 ark. Det skulle være noe parklignende og jeg tror jeg hørte noen si "henge på veggen" men velger å fortrenge det fram til fredag. Da skal arbeidet være ferdig, og yepp, det var "bare fantasien som satte grenser" for hvordan oppgaven skulle løses.

Nå er det onsdag, vi skal på tur. Jeg må se til å få på meg klær, og i dag er det varme klær som gjelder.

4 kommentarer:

 1. Anonym11:40

  Det høres ut som en sånn oppgave som er forferdelig vanskelig helt til man bare begynner.

  Jeg tenker meg "japansk hage"...for å forstå oppgaven. Den er stort sett bare to kulører (grønt og grått) og spiller veldig på valører og i tillegg former og tekstur... Kanskje det kan hjelpe deg videre?

  SvarSlett
 2. Takk for tipset, det var et godt sted å begynne. Da ble oppgaven mer hagerelatert enn jeg først så for meg.

  SvarSlett
 3. Åhhhh så stas med fargelære!
  Post gjerne litt tips om du har noen!

  SvarSlett
 4. Må nok jobbe ganske mye med dette før jeg tør å vidreformidle, men det er morsomt.

  SvarSlett