fredag 11. juni 2010

Kjølmark

Bildene er noen dager gamle, vi er heldigvis ferdig med å sette poteter nå. Mens vi jobbet på det mest iherdige kom en selger forbi. Det skjer en gang i året. En kenyaner på moped som selger bøker for et bokforlag. Han trodde nesten ikke sine egne øyne. Dere gjør akkurat som i Kenya, men hvorfor det? Det er jo traktorer og maskiner over alt. Der og da var jeg enig i galskapen, men nå som arbeidet er gjort er jeg fornøyd med å få det gjort på min måte. Særlig med tanke på alle dem jeg traff på min vei gjennom potetfåra.

De er her ennå, kjølmarken. Og de er mange. De jeg fant ble delt i to og antallet er derfor det dobble nå, men halve kjølmark spiser ikke poteter heldigvis. Jeg føler med alle dem som må likvidere snegler. Det tok tid før jeg vennet meg til den ekle lyden av kjølmark mellom to negler. For ikke å snakke om synet av den... Jeg bet tennene sammen, lukket øynene hardt og sørget for å kaste liket langt unna. Det er den sterkestes rett som gjelder, også i potetåkeren.

6 kommentarer:

 1. Kjølmark i potetåkeren er elendige greier, får håpe innsatsen din hjelper.
  I år har jeg satt løk istedet for poteter pga kjølmarken som bor i kjøkkenhagen min (men det lå visst igjen noen poteter fra i fjor i jorda, for noen potetplanter kommer opp av seg selv...)

  Interessant innlegg om "klypetreet" ditt under her :)

  SvarSlett
 2. Æsj ekle de markene, og sneglene er ikke noe bedre. Jeg har nå vedt meg til å klippe de i to uten å måtte snu meg vekk :-)
  Koselig småbruk du har.

  SvarSlett
 3. Er det farlig ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei de er ikke farlige, men de gjør mye skade på potetene. De angriper løk også, men gjør ikke like mye skade der.

   Slett
 4. Anonym11:43

  Kan man spise poteter som er angrepet av kjølmark?

  SvarSlett