torsdag 4. juni 2009

Vanning

Et veifibrett, en isoporplate og en undervanningsmatte som er lang nok til å komme rundt isoporen.

Ca. 3l vann med gjødsel i.

Voila 8-10 potter klarer seg selv gjennom mange soldager. (Var det ikke nok? Du er i godt selskap. Jeg har 5 kasser, og det var heller ikke nok.)

Best av alt - det er ikke behov for å sjekke pottene når det regner heller. Isoporen vil alltid flyte opp og overskudd renner over kanten.

Potter med kant under må ha "foring" slik at jorda får kontakt med undervanningsmatta. Leirkrukker tror jeg ikke egner seg - av en eller annen grunn. Planter som er "steintørre" må vannes opp før de settes på brettet.

Hi - hi, der fikk jeg frigjort litt tid til morsommere ting enn panikkvanning.

7 kommentarer:

 1. Smarte greier MariAnne! Er isoporen kjøpt, eller har du laga den sjøl?

  Ang støl - prøv muring!;-)

  Ps Imponerende kjøkkenhave da!

  SvarSlett
 2. Isoporen fikk jeg av Raell, det var bare å skave av litt på endene. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at en hvilket som helst isoporplate vil virke likedan.

  Takker og bukker, alltid godt med litt skryt.

  SvarSlett
 3. Denne løsningen hadde jeg skikkelig sansen for :) Isoporen flyter opp, selv med tunge potter oppå?

  SvarSlett
 4. hipp hurra for alle ting som ikke trenger å panikkvannes! Og supersmart at man ikke trenger å helle av vann da, den var jo nesten best!

  Her er det få potter som skal passes i år, så jeg slipper litt unna, men jeg kjenner problemet ja. herreminn småpotter kan man jo måtte vanne to ganger om dagen selv i skyggen

  SvarSlett
 5. meget smart, den skal jeg huske på.

  SvarSlett
 6. Godt å bruke tiden på noe annet enn vanning. Jeg føler litt angst hver sommer når jeg skal reise på ferie, men det ordner seg som regel. Følelse av å reise fra "barna" sine, ja den er uggen.
  Smart løsning.

  SvarSlett
 7. Dette skal jeg prøve.

  SvarSlett