torsdag 25. juni 2009

Dette kan jeg like

Nå kommer den tiden i hagen jeg virkelig kan like:


Dette derimot, kan jeg ikke like:

Det er jordbærsnutebille som har bitt over stilken på blomsten. Vi vil altså få, om ikke halv avling, så i alle fall sterkt redusert avling. Tiltak? Vekstskifte. Vi må spa opp det hele og starte på nytt et annet sted i hagen. Vi har oss selv å takke, jordbærlandet har vært på samme sted i mer enn ti år.


Jeg blir alltid lei meg når de første bæra blir tatt av trosten. Skal vi ikke legge over nett i år? Jo kanskje det. Men vi kommer oss ikke avgårde for å kjøpe nett, og det blir så mye styr når vi vil ha bær selv. Vel det ble ikke nett i år heller. Og om noen dager er det nok til både trosten og oss, men de første bæra...


4 kommentarer:

 1. Det minner meg på at jeg må luke det lille jordbærbedet mitt i dag. Ikke noe er som årets første jordbær! Nam nam! Men noen ganger venter jeg litt for lenge på at bæret skal bli akkurat 'der'modent, vips har rådyret vært og forsynt seg, rakkern. Eller de blir spist på av ekle kryp.

  Jordbærsnutebille sier du, der lærte jeg noe nytt. De bedriver ren vandalisme altså, bare biter over stilkene for moro skyld? Så ergerlig for dere med halv avling i år. Mye jobb og mye å passe på når man dyrker spiselige vekster. Det skjønner jeg mer og mer. Har dere stor jordbæråker?

  Jeg skal flytte jordbærbedet mitt over i en pallekarm etter at bærsesongen er over. Så man bør gjøre det hvert tiende år altså. Det var jo bra timet, mitt er vel 8 år i år tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Jeg tror jeg bør ta plantene i skikkelig god øyesyn i kveld. Snutebille??!! Fysj. Liker heller ikke netting, vi har hatt det men min mann måtte påta seg jobben med å fjerne de skadede fuglene. Det var veldig leit å se dem sitte fast. De siste åren har vi latt nettet være i boden.

  SvarSlett
 3. Får vann i munnen av jordbæra di, det er absolutt du som fortjener den og ikke trosten.

  SvarSlett
 4. Vi har bare 20 kvm, men håper å kunne utvide til ca 500 i løpet av noen år.

  Yrkesdyrkere bytter ut plantene sine hvert 4.-5. år. Hos oss som har det for kosens skyld kan vi sikkert tyne dem litt lenger. Jordbær på samme sted lenge fører til oppblomstring av skadedyr, slike som snutebiller. Plagsomme, men ikke nok til at jeg ville kommet på å sprøyte dem.

  Nå i kveld har vi hatt jordbær med fløte, m-m himmel på jord.

  SvarSlett