torsdag 13. mars 2014

Blå eller hvit?

Nei skulle du ha sett på maken? En Agapanthus som blomstrer. Nå ja, blomstrer ikke ennå, men nå er det håp.


Jeg har hatt agapanthus før. Ganske mange ganger, uten at det har gjort noen forskjell. Store grønne blader, som har visnet ned om vinteren og ikke kommet opp igjen om sommeren.

Forskjellen denne gangen er at jeg har sådd dem. Frøene fikk jeg fra en plante som var i vinteropplag på et gartneri. Av en eller annen grunn er denne vintergrønn. Kanskje er det en annen art av Agapanthus?

Det beste tipset jeg har fått om agapanthus og blomstring er: Gjødsle den godt i fjor. Ellers sier jo alle at den liker å stå trangt i potta. Min gjør vel igrunn det, og dessuten er det ganske seg så tomt for jord der også. Tenkte jeg skulle løfte den forsiktig ut av potta og hive i en neve eller så med jord under røttene på den.

 Noen på gartneriet trodde at morplanta var hvit...eller kanskje den var blå...de husket ikke helt. Snart vet jeg.

 

4 kommentarer:

 1. Hei. Akkurat sånn såg min Agapantus ut i høst , men eg kom aldri så langt at den kom i hus. Lukke til med ditt prosjekt !! Blir spennande med farge no då. Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffda, agapanthus liker ikke norske vintre.

   Slett
 2. Spennende! Jeg tipper hvit - ut fra bildet. Jeg har hvit og blå apapanthus i samme krukke. Har sådd dem jeg også. De blomstrer av og til, og av og til ikke. I fjor var det flere fine blomster, i år har jeg ikke sett knopper ennå. Mine står i vinterhage om vinteren og ute på terrassen om sommeren og har grønne blad hele året.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mine har stått i kaldt vindu og skal i drivhuset i sommer. Tror det er det beste jeg kan tilby. Hvordan ser du forskjell på farge bare ved å se knoppen?

   Slett