tirsdag 16. april 2013

Grønnsakene mine

Stuebordet vårt er fullt nå. Det har det igrunn vært en stund. Det står brett med planter både i vinduskarmene og på gulvet også. Heldigvis er det meldt mildt framover, så nå skal de største flyttes ut i drivhuset.
I år, som alle andre år, har jeg sådd for mye tomater. Jeg har pottet opp de jeg skal ha. Tanken var at jeg skulle kaste resten. Jeg vet at jeg ikke har plass til dem, men det kunne jo hende at... Resultatet ser du her. Disse er sådd samme dag, har hatt samme forhold både med lys og vann. Pottestørrelse har noe å si. Nå skal jeg kaste de jeg ikke har plass til.


Her har jeg sådd purre. Bildet er tatt for en ukes tid siden. De står i en isoporkasse. Det er et lag lecakuler i bunnen, og god veksttorv oppå. Over frøene har jeg strødd et lag vermiculitt. I år har jeg forsøkt med på å så tynt. Jeg trenger kanskje ikke si hva jeg gjorde i fjor?

Timing er alt når det gjelder purre. I fjor hadde jeg to kasser, sådd med et par ukers mellomrom. De som var sådd sist var for små til å kunne plantes ut de dagene været egnet seg. Det må være overskyet og helst regn, ellers visner de. Det ble sol. Noen som husker det?  Resultatet var at de ble stående for lenge i isoporkassen. Så kom det regn, det husker alle. Det ble kaldt, og den purren som ikke hadde etablert seg, brukte evigheter før den begynte å vokse. De aller minste står fortsatt ute på åkeren. Men i år er vi i rute, håper jeg.


4 kommentarer:

 1. Jeg er feiltimet når det gjelder tomat ser jeg. Sååå digre planter du har, mine er fortsatt ganske små og stusselige i forhold. Fin onsdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan tenkes at jeg er for tidlig ute. Det er ingen fordel at de er store hvis de blir stående å sture. For varmt + for lite lys = svake planter.

   Slett
 2. Må smile når jeg ser bildene dine og leser det du skriver. He he… tror patriarken hadde protestert vilt hvis bordet var dekket slik her hjemme gitt… Håper på sol og varme i bøtter og spann nå, så alt kan snart flyttes ut ut ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har gått noen runder her også. Det dreier seg bare om 4 mnd :DDD

   Slett