tirsdag 20. august 2013

Liljer

En eller annen vennlig sjel har lagt inn en kommentar i bloggen. Det var i ett fem år gammelt innlegg om formering av liljer. Der hadde jeg lovet å komme tilbake med rapport når liljene blomstret. Optimisten i meg så allerede for seg et hav av liljer. Jeg tror det var "Stargazer" det dreide seg om.

Nå kunne jeg selvfølgelig stjålet et bilde hos liljeprodusenter som faktisk produserer liljer...neida jeg innrømmer mer enn gjerne at dette var et prosjekt som aldri ble til noe. Jeg hadde faktisk glemt hele greia. Hvor ble de av? Jeg tror jeg satte dem i potter. I så fall ble de til eksklusiv musemat en vinter. Et like sannsynlig alternativ er at de forsvant i ugress.


Disse liljene kjøpte jeg på hagemessa for to eller tre år siden. De var feilmerket så det holdt og det irriterer meg. Jeg hater fargen, men den dufter slik liljer skal og så blir de tilgitt.8 kommentarer:

 1. Eh - er de ikke hvite? Lekre!
  Jode, de fra den hollandske liljeboden var feilmerka. Men noen av dem ble jo lekre. Har noen riktig fine blekrosa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare det at den hollandske liljeboden har hatt feilmerking flere år. Jeg synes det er ganske useriøst.

   Slett
 2. De er da fine? En lysedusheltgreigultone som lyser opp mot låven?
  Du ville fått godkjent på denne utkvitteringen av liljeposten om det var jeg som skulle rette bloggen din ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for "godkjent". Skulle til å si at det er bare vinkelen som lyver og at hvis du hadde sett dem i virkeligheten... men det har du jo, så da så...

   Slett
 3. Syntes de var fine jeg :-) En av de bedre feilmarkingene jeg har sett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, men feilmerkinger er utfordrende å få til å passe i samplantingen. Lar de seg flytte, uten at det går ut over blomstringa?

   Slett
 4. Vakre, disse har jeg og. Lurer på om jeg ikke kjøpte de som noe annet samme sted? Men duften er i hvert fall slående og i år er de massive.
  Godt det er fler som ikke får fullført sine prosjekter :)

  SvarSlett
 5. Jeg syns også de var fine!
  Men feilmerkede liljer er irriterende. Det var sikkert samme leverandør som var i Bergen på hagemessen for noen år siden. Der var det lite som var riktig merket.

  SvarSlett