onsdag 28. desember 2011

Oppsummering for 2011. Drivhuset

Det var den lengste og kaldeste vinteren jeg kan huske. Jeg måtte stenge drivhuset. Plantene tørker ut når jeg må ha på vifte hele tiden. Det syntes forresten på strømregninga også, uten at jeg egentlig har tenkt å la det ødelegge for drivhusgleden. De store plantene, fersken, fiken, oliven, hortensia og noen til, ble sendt på sydentur til Gartner Olsen på Dal. Ferskentreet svarte med å starte blomstringen umiddelbart. Jeg måtte reise etter med pensel for å leke bie. Jeg fikk ikke åpnet igjen før 8. mars.

Et heller spenstig prosjekt med undervarme fra en panelovn ble testet. Det funket for så vidt, men de plantene jeg testet det på var enten døde, eller døende allerede før ideen var blitt virkelighet. Jeg mener fortsatt at undervarme må være en god løsning. Denne vinteren skal jeg teste et vannsengelement.

For første gang hadde jeg ikke griffelråte på tomatene. Jeg tror det skyltes at de fikk nok vann. Jeg testet et system med undervanning og det fungerte veldig bra. Doseringa på gjødsel derimot fungerte ikke riktig så bra, men det er en bagatell, neste år…

Druene ble tynnet slik druer skal, og de var bare så utrolig gode. Nå har planta blitt stor og jeg må bli tøffere med beskjæring ellers kommer den til å ta helt overhånd.

Drivhus er det beste som finnes og jeg har pønsket på å lage fest der i mange år. I mai gjorde jeg endelig alvor av det og inviterte en haug med damer. Vi spiste vafler, drakk kaffe og regnet trommet på taket slik at vi fikk musikk helt gratis. Jeg satte fram alle sommerblomstene jeg hadde for mange av og damene handlet. Det kløp litt i magen. Det er første gang jeg tar penger for planter. Vel, en gang må være den første. Det blir ny fest første søndag etter 17. mai. Det er 20. mai og jeg satser på opphold og varmt vær.

4 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna för dig, att det ska fungera. Hoppas också att vi inte får det så kallt som det var i december i fjor. Än så länge bådar det gott, men lite er snö hade inte skadat... Att sälja det man sått är ett bra sätt att få in pengar till nya plantor så bara fortsätt med det, dessutom bjuder du ju på en extra hagetur samtidigt :)

  SvarSlett
 2. 20. mai skal jeg sannsynligvis i konfirmasjon i/på Hamar. Det er rett i nærheten! Advarsel!

  SvarSlett
 3. Det ser heldigvis ut til at årets vinter blir vesentlig mildere og ikke minst kortere enn den forrige :-) Her blomstrer engletrompetene og Criniumen i drivhuset nå.

  SvarSlett
 4. Mia: Takk. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, og noen har til og med bestilt for neste år. Det er bare meg selv som synes det er vanskelig.
  Maria: Så bra! Trenger du overnatting fra lørdag til søndag? Eller søndag-mandag?
  Trine: Godt du ikke klippet ned alt. Uansett hva som skjer nå blir jo vinteren kortere enn i fjor. Dette har vi vel egentlig fortjent, ikke sant?

  SvarSlett