mandag 28. november 2011

Ikke min skyld

"Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det." Vi syntes det var en god vits da jeg var barn. Nå kan det vel tenkes at det er slik at vi faktisk gjør noe med det, i form av utslipp og overforbruk. Fra tid til annen mener jeg også noe om været, særlig når det er kaldt og vinteren har vart lenge nok. Spør du meg, hadde jeg greid meg med 14 dager. Erfaringen min er at uansett hva jeg skulle mene om været har det lite å si, i alle fall på kort sikt. Så når alle nå rister på hodet av det rare været og vinteren som uteblir, ja da hevder jeg at jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg velger å nyte det, rett og slett.

Julegrantenninga ble derfor boikottet og jeg tilbrakte hele dagen i hagen. Høvdingen tok inn resten av purren. I år ble det virkelig mye purre. Jeg fikk luket enda litt mer og tatt opp et par kilo til med jordskokk. Så satte jeg ned enda mer blomsterløk. Hønene herjer riktignok rundt og graver dem opp igjen, men jeg har ikke hjerte til å stenge dem inne. Vinteren er lang nok og da er det kjipt å være høne.

Dette er lista over løk jeg har satt i år. Jeg syntes den var lang, men det var bare til jeg oppdaget hvilket forhold Maria i Strandhuset har til blomsterløk.

15 Scilla campanulata
30 Eranthis hyemalis
100 Narcissus 'Tete à Tete'
30 Allium 'Purple Sesation'
50 Narcissus 'Dutch Master'
1 Fritillaria imperalis
20 Iris reticulata
50 Tulipa viridiflora 'Spring Green'
50 Narcissus triandrus 'Thalia'
125 Tulipa 'Angelique'

I tillegg kjøpte jeg en god del løk da jeg var i England. Galanthus nivalis, Crocus (hvit med blå utside)og C. speciosus, Colchicum autumnale, Narcissus 'Green Pearl' (og en med god duft(poeticus?)), og fire forskjellige hvitløk. I år har jeg tatt bilde av hvor jeg plantet. Hvis jeg neste år husker at jeg gjorde det, kan jeg finne ut hvor jeg ikke skal grave. Jeg fikk meg en overraskelse eller to i går.


1 kommentar:

  1. Dette er da en anstendig løkliste :-)

    Og forøvrig er jeg enig med deg om været!

    SvarSlett