søndag 5. juni 2011

Levende pil

Jeg har vært på kurs. Pr. defisjon skal jeg nå kunne flette levende pil. Mistanken går i retningen av at dette er et tema der det finnes mye mer å lære.

Jeg fikk tatt noen bilder, men ikke på langt nær så mange jeg kunne ønske. Det var nemlig et syttens vær. Jeg fikk noen sterke minner fra speiderleirer jeg har vært på.

Det er forsåvidt ikke spesielt vanskelig å flette, det har jeg kunnet siden før jeg begynte på skolen. Likevel, kurslederen kom innom og sa "over og under". Heldigvis hørte jeg at hun sa det til flere enn meg. Hun sa det i grunn hele tiden og var like entusiastisk hver gang. Jeg er imponert.

Vi lærte å flette to forskjellige trær. Jeg husker ikke navnene på dem. Dette skal liksom være stammen, og så skal krona vokse ut når kvistene slår rot. At de slår rot avhenger av at jeg vanner, og vanner nok. Den biten har jeg fått hjelp til fra oven. "Tenk søle" sa kurslederen. Jeg prøver, men det er rimelig uvant å tømme på mer vann når det allerede er så vått.
Vi toppet "treet" vårt for at det skal bryte bedre. Det var flere enn meg som var kjappe til å putte avklippet på et lurt sted. Jeg så det nok. Mine har stått i en vase i vinduet, og i går så jeg noen ganske små røtter. I natt har jeg fundert på hvor i all verden jeg skal plassere 32 piletrær. Vel, det løser seg nok. De skal produsere matriale til å lage belgisk gjerde med. Nå som jeg har fått det demonstrert, har jeg stor tro på at selv jeg skal klare det. Og når sant skal sies, er det noe sted det passer, så er det her.


3 kommentarer:

 1. Det skulle jeg gjerne lært meg! Hvem var det som holdt kurset?:-)

  SvarSlett
 2. Stiligt, en sån flätad pilhäck önskar jag mig, men var?? Väl fläta kan ju inte vara såå svårt har jag också tänkt men jag skulle likaväl gärna gått en kurs (om inte annat än för avklippet..) Du hittar nog en plats.
  ps. brudespirean blommar inte så mycket men det blir blomster. Men den låter sig formklippas och bladen er små och frodiga. Men jag kan nästan klippa varje vecka, det är aberet.

  SvarSlett
 3. Veldig bra å få tatt noen bilder i det hele tatt i sånnt vær!

  Doble vidjer i det belgiske gjerdet er nok lurt. jeg har enkle, og det blir litt svakt. En sauegjerdeforsterkning har vist seg nødvendig for å holde hundene på riktig side.

  Ellers tror jeg svetteslangen har reddet mitt gjerde. Men det krever vel mer hyppig vanning i sanden her enn i leiren hos deg, kanskje

  SvarSlett