mandag 11. april 2011

Jeg er sint.

Jeg er sint, veldig sint. Så sint at familien min oppdaget at jeg har utvidet ordforrådet mitt. Så sint at yngstemann kom forsiktig og stakk en sjokoladebit i hånda mi. Skulle nesten tro han var skyldig, men nei, ikke denne gangen.

Jeg hadde hatt en nydelig dag i sola. Jeg var fornøyd med at jeg har fått levert eksamen. Jeg hadde pottet opp så langt som jeg hadde plantejord. Jeg hadde vært hos tannlegen - null hull. Kort sagt en perfekt dag. Den skulle bare avrundes med en titt på de overvintrede plantene. Jeg så det med en gang. Allerede under den første grankvisten. Musene har hatt fest i vinter. Og på menyen: Mine epletrær. De som jeg har podet, nei jeg mener hadde podet. De er så til de grader ringbarka at det er ikke til å tenke på å redde dem. Den eneste gleden nå er at jeg kan pode, og at jeg har tre grunnstammer i drivhuset. Hvis jeg er rask kan jeg kanskje finne podekvister som fortsatt er i hvile, men det skal holde hardt.

Her har jeg skrevet om poding og her fortalte jeg om håndpollineringen som måtte til fordi treet hadde stått i drivhuset og blomstret lenge før andre epletrær hadde strukket på seg.

17 kommentarer:

 1. uff
  kan ikke by på noe annet enn en trøsteklem.
  drittmus.

  SvarSlett
 2. Skjønner godt ar du er sint. De kunne nå funnet noe annet å spise på i vinter. Rottegift for eksempel.

  SvarSlett
 3. Huff føler med deg. Du får stramme opp katten (om du har noen da) eller få deg en pus eller to :-)

  SvarSlett
 4. Dårlig gjort! Slik skal de musene holde seg fra. Har de ikke hørt om musefeller m/ost?

  SvarSlett
 5. Det var trist, har sett at fleire har vore plaga med mus i vinter.

  SvarSlett
 6. Uff så teit!!!
  Henger meg på Anne! Drittmus!

  SvarSlett
 7. Stakkars deg!

  Hvordan ser "podekvister som fremdeles er i dvale" ut? Kan du etterlyse noen fra kaldere steder - det er da så mange som reiser hele tiden?

  SvarSlett
 8. Anonym21:22

  Auda... Musefeller neste år? *trøsteklem*

  SvarSlett
 9. Takk for all trøst og forståelse. Jeg kommer nok over dette også, men ikke riktig ennå.

  SvarSlett
 10. Er det ikke det ene så er det det andre... jeg løp rundt med grytelokk for å skremme rådyr forrige dagen. Plommetrærne har elgen spist opp.. Her kommer en sympati og støtteerklæring for sinnet ditt! Det er berettiget. Møkkamus!

  SvarSlett
 11. Så leit! Gremmer meg sammen med deg!

  SvarSlett
 12. Uff og uff! Skikkelig ergerlig!!

  SvarSlett
 13. Rettferdig harme, spør du meg! Så inni i hampen, når en gleder seg til resultatet av jobben! Stå på! Rottegift?

  SvarSlett
 14. Melder meg på i trøstekoret. Og ønsker lykke til i jakten på podekvist.
  Neste år får de kanskje vorteplastkrage eller noe sånt, de nypodede?

  SvarSlett
 15. Håper det beste for deg angående podekvister. Det lille positive må være at dette KAN du, som du selv sier. Det kan ikke repareres, så ikke bruk alle energien på sinne. En ny sommer er på vei, uansett. Ha en så fin dag som du kan.

  SvarSlett
 16. Hei Mari Anne, angående den fuglen. Jeg hentet fugleboken, og det er lite sansynlig at gjesten din er en Turdus ruficollis (rødstrupetrost). Den ligner jo absolutt på en rødstrupe, men den er meget sjelden her i Norge. (sjelden i hele vest-europa). Jeg anbefaler deg å svippe innom fugleforum, og spørre de om de kan hjelpe med identifisering. Opplys de om ca størrelse, farger og fasong, samt hvor i landet du bor.
  http://www.fugleforum.no/
  Og om det nå faktisk er en rødstrupetrost så er det sikkert noen som har lyst til å høre om det.

  SvarSlett
 17. Hi-hi, jeg var så oppessen, helt til min mann viste meg bilde av en svarttrosthunn. Så enkelt var det faktisk. Ikke spennende i det hele tatt. Men tusen takk for tipset. Skal huske det neste gang det kommer en fremmed-veldig-eksotisk fugl til meg.

  SvarSlett