mandag 25. april 2011

Trender i hagen

Jeg har aldri fulgt moter. Hverken når det gjelder klær eller innredning. Det tok faktisk mange år før jeg oppfattet at det var noe som het moter i hager. Man planter det man synes er fint og graver det da ikke opp igjen fordi det er noen som bestemmer at det ikke er moderne nok. Tenke seg til at nå har jeg, av alle, holdt foredrag i hagelaget. Og det med temaet "Trender i hagen". Vel, "foredraget" var riktgnok bare en innledning til noe annet, men likevel. Referat fra møtet finnes her. Hva jeg sa? "Rødt/orange/gult, Barokkinnslag, men viktigst Å ikke følge trender (om å være kreativ og individualist)". Nå er det überspennende om jeg har rett, eller om trendene skiftet natta etter foredraget. Jeg ble i alle fall veldig glad da Yvonne Dengin (i Kjærlighetshagen) sa at bregner er en trendplante. Det sa nemlig jeg også.

Og hva jeg tenker om det hele nå etterpå? Jeg har det vel omtrendt som Anne på Moseplassen. Det var gøy, men aller gøyest etterpå.

8 kommentarer:

 1. Trender får andre ta seg av,gleden ved at det spirer og gror er det som teller for meg, og vi har vel alle noen favoritter.
  Ha en fin vårdag Marit.

  SvarSlett
 2. Det var imponerende - å holde foredrag om trender i hagen! Egentlig ville jeg tro mange hagegale var som deg, lite opptatt av trender. Men vi blir vel litt påvirka enten vi vil eller ei...
  Fint at bregner er inn - jeg har ei bregne i verandakassa mi som har sådd seg sjøl. Jeg får pleie den godt!

  SvarSlett
 3. Vel overstått med vellykka foredrag. Enig med deg. Jeg gjør som jeg vil og følger de trendene jeg liker, enten de er gamle eller nye. Men jeg blir vel påvirket av det som skjer uti hageverden, selv om det ikke alltid er helt bevisst. Så kanskje jeg ikke bestemmer helt sjøl allikevel?
  Det er iallefall kjekt å få det til å spire og gro, og så blir kanskje noe slik jeg hadde planlagt.

  SvarSlett
 4. Hmmm, da har jeg bommet skikkelig i år, her er årets dille lys rosa, hvit og sarte blåfarger.. Ups! ;o) Men bregner har jeg i alle fall. Enten jeg vil eller ei...

  SvarSlett
 5. Ikke det enkleste temaet du vant. Trender i hagen. Om ikke alt blir trend i år, så kanskje det kommer til neste år - og da er du jo en trendsetter. :) Ha en deilig vår blant trendy og utrendy planter. :)

  SvarSlett
 6. Selv har jeg vært av den oppfatning at jeg slett ikke følger trender og moter. Dessuten skal jeg i alle fall ikke ha det "alle" andre har. Det er bare at det er det som er topptrenden, å være individualist og enestående. Det er mulig at det gjelder for interiør og klær også, men det vet jeg ingenting om.

  SvarSlett
 7. Gosh så stas!
  Jah haging bør være fyllt av alt man selv liker og litt vekk fra trender synes jeg. Men så er jo trendplanter lettere å få tak i dah. :)

  SvarSlett
 8. Og jeg er i full gang med å planlegge Rock'n roll-hagen, på en del av plassen. Der blir det trøkk, og tynt med sarte farger. Motsatsen er måneskinnsbedet.
  Hurra for mangfoldet!
  Kari K.

  SvarSlett