lørdag 7. november 2009

Jeg rydder

Jeg rydder i hagen min om dagen og det er jeg nok ikke alene om. I dag fant jeg noen potter ved drivhusveggen. Fant og fant, jeg har sett på dem hver dag de to siste månedene og ikke bestemt meg for om de skal overvintres eller kastes. I dag kastet jeg dem. Jeg kastet dem der jeg pleier å kaste slikt; i hønsegården. Min sønn "høneeieren" så det og minnet med myndig stemme om at jeg må plukke opp merkelappene for de råtner ikke. Pliktskyldigst gjorde jeg det og fikk til min store skrekk se at det var skrevet PION på en av dem. Der stod det også at den var sådd i 2008. Det var slett ikke meningen å hive den. Kan du ikke se det hele for deg? Jeg sto på hodet inne i hønsegården og børstet bort både høner og kyllinger på leit etter pionfrø? Og gjett hva. Jeg fant dem og de hadde fått røtter! Seks stykker var det, nå har de fått hver sin potte og jeg har lovet dem på tro og ære at de skal få bo på den beste plassen i drivhuset helt til de er store nok til å flytte hjemmefra.

7 kommentarer:

 1. Å skrekk og gru!!! Tenker de fikk seg et realt sjokk, og du også! Moralen må være å sjekke både en og to ganger! Ikke rart de da fikk hedersplassen i drivhuset! Heldige du, pionfrø med røtter! Stell pent med dem da ;o)

  SvarSlett
 2. Anonym21:42

  Så godt de slapp med skrekken! ;)

  SvarSlett
 3. Miljøbevisste barn er gull verdt!

  SvarSlett
 4. Det er bra hønseeieren holder orden i hønsegården sin *ler*

  SvarSlett
 5. Det var nære...! Må være forsiktig, vet du! ;) Jeg har allerede "gitt opp" mine pion-prosjekter, dvs frøene ligger nå tett på en voksen pion, slik at jeg forhåpentligvis ikke luker dem vekk om 2-3 år... Er ikke veldig tålmodig av natur. Lykke til videre med pionene!

  SvarSlett
 6. pionfrø tar sin tid har jeg hørt så jeg misstenker at du er langt ifra alene. jeg prøvde så dillpioner en gang, men slengte frøene av misstag jeg og, men jeg såg jo ingenting, trodde de dødt.. lykke til :)

  SvarSlett
 7. Så heldig du tross alt var.

  SvarSlett