fredag 13. november 2009

Epler

Det er epletid og Filipaepler er det beste jeg vet. Det har jeg visst fortalt før. Nabohuset står tomt og eieren har sagt vi får lov til å ta så mye vi vil. Det har jeg gjort, det er ikke et eneste eple igjen. Det nest beste jeg vet etter Filipa er tilslørte bondepiker. Til det trengs det mye eplemos.

Her om dagen la Høvdingen ned forbud mot mer eplemos, for nå er fryseren full. Helt full. Men jeg vet råd for uråd. På loftet stod det nemlig en kasse med norgesglass. Jeg er neimen ikke sikker på hvor de kommer fra, sannsynligvis var de her i huset da vi kjøpte det. Etter å ha leste denne artikkelen ble jeg inspirert og hentet glassene. Jeg tok med saftkokeren i samme slengen. Det går endel saft og juice i en familie på fem. Dessuten tar saft mindre plass enn syltetøy.


Det var litt styr, men ikke mer enn at det lot seg gjøre. Jeg er dessuten ikke så omstendlig som disse amerikanerne. Jeg kokte (eh-varmet i alle fall) glassene, og fylte helt opp. Mamma sa det var godt nok i masse vis. Det blir spennende å se. Hvis dette fungerer skal jeg kjøpe alle norgesglass på Øvre romerike. Nja, noen fler i alle fall.

6 kommentarer:

 1. Norgesglass er perfekte til sylting. Jeg skyller glassene og setter dem + glasslokka i steikovnen på 100 grader, da blir de så sterile så! Og så er det greit å ta derfra direkte når du fyller i den kokende mosen. Men spander gjerne nye gummiringer, det får du fortsatt kjøpt.

  SvarSlett
 2. Filippaepler er kjempegodt! Vi har et tre i hagen som gir myyye frukt. Herlig! Jeg har laget eplekaker, eplegele og eplechutny i høst. Har ei balje med epler stående fortsatt, planen er å lage eplemos, men det har drøyd...

  Norgesglass er utrolig kjekke. Jeg hadde en del fra før, men har tigget rundt i familien, som har hentet fram til meg støvete glass som ikke lenger var i bruk, og de tar jeg godt vare på.

  God helg til deg :)

  SvarSlett
 3. Du har virkelig tatt vare på eplehøsten, kjekt å ta fram ferdig saft og eplemos utover vinteren.

  Enig med de andre, Norgesglass er kjekt å ha. Jeg gjør som Berit, steriliserer glassene i steikeovnen.

  SvarSlett
 4. Eplemos må man ha, mye mos, jeg må ha det til mine fleskkotletter blant annet, på semulegrøten, pannekaker... mums !

  SvarSlett
 5. Sterilisering i steikovnen var kjekt. Det blir det heretter. Var innom Finn.no og det er norgesglass å få kjøpt, men prisen varierte endel. Tar nok sjansen på å vente til loppemarked til våren.

  SvarSlett
 6. høvdingen19:34

  I like this, nydelig saft og syltetøy. Du er tilgitt.
  Hilsen høvdingen :)

  SvarSlett