torsdag 17. september 2009

Fritillaria pontica


Hvis jeg er litt heldig har jeg handlet meg en Fritillaria pontica.

I følge denne websiden kommer denne arten fra Balkan. Den skal være lett å dyrke. Bare den får godt med sol, fuktig vår og tørr sommer samt dyp næringsrik jord.Bildet under til venstre skal vise forskjellen på frisk og råtten løk. For å være ærlig synes jeg mine (til høyre) ser ut som mellomtingen mellom frisk og råten løk.
Det var ingen myke flekker, bare brune og tørre. Løk som selges skal kanskje være tørr for å tåle transport, men jeg er litt nervøs.

Ja, ja vi får se. Den er nå plassert så godt det lar seg gjøre. Blir det en sommer som den vi har hatt i år kan det nok spøke for den tørre sommeren.
Bildene til venstre og på toppen er lånt fra Ians Bulb Log hos Scottish Rock Garden.3 kommentarer:

 1. Vil berre ønske deg LYKKE TIL med knollane!
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 2. Frittallaria har jeg en del av men ingen Pontica. Nå ser jeg frem til våren og dine bilder og erfarenheter. Her finnes det bestandig plass hvis den bare klarer vinteren. Tenker du skal få teste ut herdigheten før jeg prøver å få fatt i knollen.. En del av disse knollene slik som anemone blanda kan man legge i vann over natten før planting, kan det vara en idé?

  SvarSlett
 3. Å legge dem i vann tenkte jeg ikke på. Siden de nå er i jorda er det ikke annet å gjøre enn å vanne og vente. Så får vi se om det blir Fritillaria eller kjøttboller som kommer opp.

  SvarSlett