torsdag 10. september 2009

Fotografen som glemte å ta bilder

Jeg spiller ikke lotto, ikke noen andre pengespill heller for den saks skyld, men noen ganger kjennes det ut som om man har vunnet likevel. Denne uken hadde jeg en slik opplevelse.

For meg har "Grimstad Planteskole" bare vært et navn på etikettene. Etterhvert har jeg fått med meg at de er Norges største leverandør av planter. (Tror jeg i alle fall.)

Det er på denne tiden av året at hagesenterene bestiller varer for neste år. Gartner Olsen på Dal inviterte meg med på turen. O-lykke. Jeg hadde med fotoapparat og trodde jeg hadde tatt mange fine bilder, men når jeg kom hjem var dette det eneste brukbare. Jeg fløt bare på en rosa sky og følte meg behandlet som en konge.

Sjefen guidet oss rundt på anlegget og gjennom et showroom som var en drøm. Han må ha vært modell da "velvilligheten" ble oppfunnet. Om det var noe vi ønsket oss som vi ikke så og som ikke sto på plantelista? Jeg nevnte litt på Søylebøk, slike som på Ramme Gård. Ikke noe problem, den kan jeg skaffe. Noe mer? Nja, noen her ønsker seg limefarget lammeøre, eller en brokbladet kanskje. Har sett dem, men likte dem ikke selv. Jeg får ta dem inn likevel da.

Nå kan jo ikke jeg love at mine spørsmål ender med at dette blir med i standard sortimentet til alle landets hagesenter. Jeg kan vel snarere love at de ikke blir det, men det meste kunne altså skaffes. Gartner Olsen bestilte to stykk Fagus sylvatica 'Dawyck Purple'. Den ene er allerede solgt.

Da vi var på vei til å gå kom han med to potter. Disse var han ikke sikker på herdigheten på og ville gjerne at vi testet dem på Eidsvoll. Jeg ofret meg og ble eier av en Disanthus cercidifolius. Den blir sansynligvis hetende Hjertensglød på norsk.

Ikke kom og si at det var rart jeg glemte å ta bilder!

(Bildene er selvfølgelig klikkbare.)

5 kommentarer:

 1. Drømmedag! Så snill du var som ofra deg for Hjretensgløden ... ;)

  SvarSlett
 2. Tyrkkleif nå igjen. Jaja, du skjønner hva jeg mener.

  SvarSlett
 3. Det må jeg si var oppofrende, ja :-D
  Hørtes ut som en fantastisk dag :-)

  SvarSlett
 4. Jammen er noen heldige som må ofre seg....Det blir nok enda mer vakkert i hagen der borte på østsiden av Vorma.

  SvarSlett
 5. Hei. Takk for at du la igjen en kommentar, da fant jeg bloggen din også. Flott blogg du har :)
  Høres ut som du hadde en drømmedag på planteskolen. så heldig!

  Ha en fin kveld!

  PS! Mulig det blir en liten skogstur på meg i morgen (med spade).

  SvarSlett