mandag 10. august 2009

Frøken Frynsete i kanten

Bloggen Moseplassen har konkurranser. Jeg har fulgt dem fra sidelinja og til nå har mitt største bidrag vært å stemme på kandidater av og til. Jeg har i grunn aldri kommet på ideen om at jeg kunne delta. Før nå...

Sist sommer var familien på tur til Göteborg. Det vil si familien padlet kajak på vestkusten og jeg var glad for å slippe. Selv gikk jeg på Utstillingen Göteborgs Lustgårdar og de var glade for å slippe.

En av hagene jeg besøkte var Trädgårdsforeningen. Der tok jeg bilder av roser jeg likte, med tanke på at de skulle jeg anskaffe meg når jeg kom hjem. Jeg hadde ingen forhåpninger om å huske navnene, så jeg tok bilde av rosen, og så navneskiltet. Noen av skiltene var håndskrevet og jeg lo godt da jeg kom hjem oppdaget at det sto "Uidentifiserad ros" på et av dem.

Denne derimot heter Rosa chinensis 'Viridiflora', men jeg har foreløpig ikke startet jakten på den. Den var mer spesiell enn vakker når jeg skal være ærlig, og det bør man jo.

6 kommentarer:

 1. hey, kul rose, ser jo knapt ut som en rose!
  Kjempeartig at du vil være med på konkurranse :D

  SvarSlett
 2. pst, jeg googla den litt da jeg synes den var spennende, du har bomma litt på navnet:
  Rosa chinensis 'Viridiflora'

  SvarSlett
 3. Obs, skiltet var håndskrevet og den R'en kunne like gjerne ha vært en V. Godt å få rettet det. Kan du rette det i kommentaren i din blogg, eller skal jeg bare lage en ny kommentar?

  SvarSlett
 4. Jeg kan ta og rett i kommentaren senere jeg :) men det er nå ikke sånn supernøye der da.

  SvarSlett
 5. Oj! Denne var spesiell ja! Veldig artig rose, synes den var vakker i blomst med det svake rosa skjæret. Jeg googlet litt og ser at Hesleberg har den (ikke så langt unna meg ;)) http://www.hesleberg.no/Webfiler/Roser/sorter_chinensis.htm

  SvarSlett
 6. Det oppdaget jeg også i går. Når du nå har røpet at du bor nære kan det godt tenkes at jeg gjør alvor av trusselen om å besøke deg. Den skal bestilles straks og hvis jeg henter den kan jeg få sett gartneriet også. Det ble tre ting på en gang det.

  SvarSlett