torsdag 13. august 2009

Urskogen blir til jungel.

Jeg har vært fryktelig dårlig på å ta "før bilder" av hagen. Dette var nok ikke tenkt som hagebilde heller. Den hjelpsomme gutten min er konfirmant til våren, så dette er en god stund siden. Jeg har mange ganger lurt på hvorfor jeg satte plantene så tett. Nå ser jeg at da jeg plantet var proposjonene noe helt annet.

Mellom Rosa rugosa og stien er det hekkplanter. Hvordan de overlevde er et mysterium.


I sommer hevdet høvdingen at stien fra bilen til trappa ikke var farbar. Det var blitt helt nødvendig med to ledige armer for å ta seg fram. Etter en aldri så liten regnbyge hang alle greiner ned. (Og regnbyger har det vært noen av denne sommeren.) Det kan være fint med dusj etter jobb, men vi har en som virker bedre inne. Sag og den store greinsaksa måtte fram og både lerk, serbergran og en særdeles frittvoksende søtmispelhekk fikk seg en overraskelse. Med litt godvilje og en god slump erfaring kan man nå få med begge handleposene inn.

Det er fortsatt jungel, men urskog vil jeg ikke godta at det kalles lenger.

6 kommentarer:

 1. Det ser da riktig så koselig ut synes jeg! Jungel er bra! Ja, er det ikke vanskelig å ikke plante for tett. Det ser så stusselig ut når det står bittesmå planter en mter fra hverandre... Busker og trær bør man stort sett plante ift utvokst størrelse, de blir vanskelig å flytte når de blir store, men stauder planter jeg tett og flytter gjerne flere ganger i løpet av sommeren etter som de vokser. Det er bare moro :)

  SvarSlett
 2. Hei og takk for kommentar i bloggen min. :-)
  Ja jeg har samme problem. Når jeg plantet hadde de helt andre proposjoner ja. Så nå er det ganske tett her også. Huff.. synes ikke jeg gjør noe annet enn å sage ned grener og klippe.

  SvarSlett
 3. Jungel forbinder jeg med noe flott, frodig og fargerikt, så det er en hedersbetegnelse!
  Greit å slippe ufrivillige utendørs dusjopplevelser hver dag.

  SvarSlett
 4. Her kjenner jeg meg godt igjen. Og hos meg skjer det samme hvert år. Jeg planter for tett, og må flytte planter hele sommeren. Det blir jo verre med busker og store stauder enn med sommerblomstene. Jungel/Urskogfenomentet melder seg fort. Men smått om senn lærer jeg. Nå plasserer jeg heller noen potter eller krukker inn i mellom de som skal bli store. - Og dermed narrer jeg i alle fall meg selv.

  SvarSlett
 5. Hei! Kjempeflott blogg! Du skriver bra, artig å lese!
  Det ser så flott, grønt og frodig ut på bildene.
  Gleder meg til jeg kan bruke ord som "jungel" og "urskog" i min egen hage, den er nok på småbarnstadiet enda. ;o)
  M.

  SvarSlett
 6. Tiden flyr og pløtslig er det ikke bare barnen som vokst nei. Jeg har hørt om utryddingshotede regnskoger - er det hos deg altså??

  SvarSlett