tirsdag 30. september 2008

Vi har hatt besøk av rådgiver


Jo takk, at vårt lille småbruk byr på utfordringer vet jeg fra før, men helt andre enn de jeg hadde tenkt på.

Rådgiveren mente at det meste var mulig. Foreløpig er grønnsakproduksjon det beste alternativet noen har kommet opp med. Det han så som største utfordring var faktisk hvordan vi skulle få solgt det vi produserer. Arealet er for lite til at det gir de mengder som grossistene vil ha. Skal jeg få inn penger på dette, og det var jo meningen, må jeg altså være mer enn kreativ. Stå på torget... Finne butikker som er villige til å ta inn direkte... Andre gode forslag? Skulle ønske jeg visste om noen andre med det samme problemet. Da kunne vi slått oss sammen og blitt store nok for disse som har mottaksapparat.
Først og fremst må jorda dreneres. Det håper jeg vi kan få gjort allerede nå i høst. Det er sure penger, det synes jo knapt, men det blir som å male huset. Det koster å holde ting ved like og slik det er nå er det like før alt går tapt.
Når det er på plass, kan vi i utgangspunktet gjøre hva vi vil med vår "åker". Herlig tanke.
Planen er videre å ta jordprøver og neste år så til med grønngjødsling. Det vil ta noen år før vi tjener oss rike. Så mange år faktisk at det ikke er sannsynlig at det blir i vår tid, men det er fint å tenke på at man gjør noe for de som kommer etter.

2 kommentarer:

  1. Hvis du har tenkt å dyrke økologisk så kan det være en ide å snakke med noen som leverer økomat på døra til folk feks? Om de vil ta i mot?

    SvarSlett
  2. Det er en av flere løsninger som er til vurdering.

    SvarSlett