mandag 29. september 2008

Nå starter det

Nå har vi bodd her på småbruket "Dalslykkja" siden nyttårshelga 1994. Det blir 13 år det. Huset er totalrenovert og hagen er godt og vel på vei. Ferdig blir man heldigvis ikke, hverken med hus eller hage, men nå er det ingenting det haster veldig med. Ja sett bort fra jorda da.
Vi har forpaktet bort 7 mål. Etter noen misforståelser med forpakteren er det nå på tide å ta ansvaret selv. Det er med skrekkblandet fryd. Hva vet vel jeg om gårdsdrift? Noen ganger får jeg litt klyp i magen som sier at dette klarer du aldri. Likevel, det er da bare 7 mål og hvor galt kan det gå? Naboene kommer til å riste på hodet. Vi må investere noen penger, hvor mye har vi egentlig råd til å tape? Det blir mye jobb og siden mye av jobben må gjøres på sommeren blir det vel ingen sommerferie.
MEN, det er da forbasket og at man ikke skal kunne utnytte den delen av moderjord som man nå engang eier. Vi har vurdert "alt" fra juletreproduksjon til grønnsaker. Hva med jordbær da, eller bringebær kanskje. Jorda er i litt dårlig hevd, eller kanskje veldig dårlig hevd...ikke vet jeg. Det jeg vet er at det i gamle dager gikk en bekk over jordet som nå er lagt i rør. Bare at det er noe galt med røret sånn omtrendt midt på jordet og der er det så bløtt at ingen traktor kommer utpå. Vi må altså grave opp og drenere. Hvor finner man noen med gravemaskin som har tid til å gjøre det? Det er definitivt ikke en jobb for "mann med spade".
Deler av jorda er slit eller sand. Ingenting gror der nå, selv kveke og annet ugress blir 3 cm langt før det svies av først soldag. Et umulig prosjekt? Enda mer utfordrende bare. Jeg kan nesten ikke vente med å komme igang.
Idag får vi besøk av rådgiver. (Takk til marosa som kom med tipset.) Vi har store forventninger til at mannen skal gi oss en tråd vi kan nøste fra. Mye nytt i mitt liv altså...nå gjelder det å huske at man må ta "før og etter" bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar