lørdag 16. november 2013

Parkeringsplass

Nå er gravemaskinen ferdig med sin del av arbeidet. Jeg er bare så fornøyd med resultatet.  Jeg ba om 2% fall fra garasjeveggen. I tillegg skulle det passe ut med høydene for to kummer og en stoppekran. Den mannen må være laget med nivileringskikkert i nakken. Jeg har ikke sett at han har målt noe som helst, men alt flukter og stemmer alle veier.


Vi har tidligere hatt problem med telehiv foran garasjen. Jeg føler meg overbevist om at den saken nå er løst. Pukk, subus, kjøresterke isoporplater og mer subus. "Detta går ingen stands."

Planen er å legge grus (kvart - fire) oppå pukken. Jeg tror jeg vil vente til våren sånn at alt får satt seg.På ett eller annet sted måtte det jo bli en overgang mellom pukk og subus. Jeg var klar over problemstillingen, men greide ikke å se løsningen da jeg tegnet dette prosjektet. Det er derfor det er så utrolig viktig å ha en gravemaskinfører man kan kommunisere godt med. En som slår av og kommer ut av maskinen. "Vil du ha kanten rett ut her, eller skal vi ..." Det var som en drøm, og jeg så med en gang hvordan det burde være. Det synes ikke så godt på bildet, men det kommer en bue fra garasjehjørnet, via bilhjulet og fram til stoppekrana. "Det vart nesten litt stilig detta..."  Jeg er så stolt.

Overgangen mellom pukk og gammelt terreng derimot,den har jeg hele tiden visst hvordan skal være. Her skal det bygges med torvblokker, det skal snekres trapp av grove stokker, det skal plantes til og det blir et gjerde. Kanskje til og med skigard... Jeg begynner nok litt forsiktig i den ene enden, men dette prosjektet regner jeg ikke med å avslutte før neste høst. Tror jeg skal dekke duken med flis så lenge, den er ikke akkurat vakker...

11 kommentarer:

 1. Det fins ikke noe bedre enn bra gravemaskinsfolk! Vi har også hatt besøk av en sånn - han var reine hagearkitekten! Det blir spennende å se torvblokk "muren" og den grove trappa også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Torv og trappematerialer ligger under presenning, men nå setter frosten seg denne uka, så her skjer det ingenting før neste år, etter våronn, slått, innhøsting...forhåpentligvis før snøen faller neste gang, men jeg gleder meg veldig.

   Slett
 2. Så stor og flott plass. Det er veldig lurt å vente med grusen til pukken/subbusen har satt seg.
  Det er alltid moro å jobbe med dyktige håndverkere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at det er riktig å vente. "Alle" mener at jeg burde fått det helt ferdig nå som vi hadde gravemaskinen på gården.

   Slett
  2. Å dra utover topplaget er god trening. Vi velger subbus til topplaget også. Det fine melet synker ned ved første regnvær og området fremstår som med singel, men det er lettere å kjøre på. Jeg synes man "synker" litt nedi når man bruker singel og laget blir for tykt.

   Slett
 3. Dette virker grundig gjort og så fint det ser ut allerede! Gleder meg til å følge med på fortsettelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har tidligere vært tatt noen snarveier og det har straffet seg. Det ble dyrt, men jeg regner med at dette er gjort en gang for alle.

   Slett
 4. Ros fra gravemaskinføreren! Dét må jeg si! Gratulerer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Skal drenere rundt huset på Hagalykkja til våren (eh-blir vel høst før han kommer). Gleder meg til å samarbeide med ham igjen. Der skal all overskuddsmasse brukes på stedet. Det blir mange baller å holde i lufta samtidig.

   Slett
 5. Gosh så lekkert det ble. Den plassen var jo tidligere litt sånn anonym og formløs. Nå ble den jo sååå lekker!
  Bra jobbet begge to!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anonym og formløs var de rette ordene. Nå som det udefinerte området er borte fikk vi mer parkeringsplass og mer hage. Jeg ble overrasket over hvor stort areal det faktisk la beslag på. Tydelig romdeling gir mer plass.

   Slett