tirsdag 4. oktober 2011

Potetkjeller

Vi hadde bodd noen år i et nytt hus den gangen vi kjøpte småbruket her. Allerede på første visning oppdaget jeg kjellerlemmen. Under sånne kjellerlemmer bruker det å være kjellerhull.



I så gamle hus som dette bruker det å være gode kjellerhull. Kjellerhull som egner seg til å oppbevare poteter i. Og kjellere som egner seg til å oppbevare poteter i, egner seg også til å oppbevare mye annet. Fuchsia, georginer, gladioler, podestammer...alt som skal ha det frostfritt, men som ikke er i vekst.



Vår kjeller er liten. Da vi kom hit sto det en smal hylle på den ene siden og det var det. For noen år siden fikk vi den fikse idè at vi skulle legge nytt gulv i første etasje. Snekkeren var mer enn oppgitt da jeg sa at vi skulle beholde kjelleren. Vi etterisolerte med løsleca andre steder i huset, og da pumpebilen var her måtte jeg stå vakt. "Alle" ristet på hodet og sa at isoleringen ellers var nytteløs dersom ikke kjelleren også ble fyllt. Og nå var jo bilen her, det ville være gjort på noen minutter.

Jeg husker ikke helt hvorfor, men hylla i kjelleren måtte ut og høvdingen lovte at han skulle snekre ny. Han bruker å holde det han lover, så det var grei skuring. Kjelleren har vært uten hylle siden sommeren 2002.

Jeg trodde ikke mine egne øyne da han kom hjem med matrialer. Jeg var fortsatt skeptisk da han sto i garasjen og malte dem. Prosjekter blir jo ikke nødvendigvis fullført selv om de er påbegynt...
...men en regnfull ettermiddag dro han med seg bøtte og spade. Nå er det blitt ståhøyde, og skulle du sett på maken...hylle. Den utnytter hele veggen og den er akkurat så dyp som det er mulig. Med fjorårets trappesnekring friskt i minne (Tre innlegg om det her.) hadde jeg bestemt meg for å ikke komme med hverken spørsmål eller kommentarer. Jeg greide det nesten. Bare et lite ledende spørsmål, men det forsinket ikke prosjektet mer enn en dag...tror jeg.


5 kommentarer:

 1. Grattis, när sånt händer ska man bara serva med god middag och annars hålla sig långt borta :)

  SvarSlett
 2. Du var smart som beholdt kjellerrommet. Supert sted for kjølig lagring, noe som mangler i de fleste nye hus.
  Det er ikke så lett å la være å stille gode og relevante spørsmål i forhold til hvordan ting skal foregå. Selv om noen ikke syns det er til særlig hjelp, men bare kompliserer saken. En dag ekstra er ikke så lang tid, når du har ventet i ni år.
  I allefall, flott med nye hyller!

  SvarSlett
 3. Denne har du høyrt før: Bedre seint enn aldri...

  SvarSlett
 4. Mia: Godt råd. Skal huske det om situasjonen skulle oppstå igjen.
  Mariann: Ja jeg har aldri angret, selv ikke når jeg fryser på beina.
  Tigerlilje: Så sant, så sant. Det er viktig å nyte det man har gjort istedet for å haste videre til neste prosjekt.

  SvarSlett
 5. Anonym22:22

  Kan skjønne at også kaldlufta må ha et sted å gå. ;) Da er "ned i kjelleren" fint, ikke sant?

  SvarSlett