mandag 18. april 2011

MacGyver er blitt far.

Og endelig skjedde det. Natt til i går. Alt er vel og bra med mor og barn. Far bryr seg over hode ikke.


Dette har skjedd siden forrige rapport fra hønsehuset: Det ble veldig mye styr med høner som la egg i redet til den som ruget. En stille natt la vi rye over åpningen og flytta hele kassa inn i vedskjulet. Da hadde enda en høne lagt seg til for å ruge. Høner har veldig dårlig nattsyn så så lenge det er mørkt ligger de helt stille.En gang om dagen går høna av eggene og strekker seg litt. Det er som det skal. Spenningsmomentet er om den finner tilbake til sine egne egg. Det har gått sånn måtelig bra.

Kyllingen som har kommet er en av fem. Det er et sørgelig dårlig resultat. En kylling hadde brukt for lang tid på vei ut av egget. Hinna hadde tørket og den døde. Det er leit, men vi vet at kommer de seg ikke ut på egen hånd er de ikke levedyktige. Kan høna orke å se det, må vi andre tåle det også. Vi gleder oss over at det ble en.6 kommentarer:

 1. Så koslig dette var !! Høner har vi aldri prøvd oss på, men det ser og høyrest kjekt ut. Å ha dyr handler ofte om liv og død. Me blir lei oss når me mister ein kalv, men me "rister" det av oss og går videre. Om me skulle lagt "menneske-kjensler" på dødsfalla i dyreriket trur eg ingen kunne klart å driva med dyr. Glad i dyra kan me vera likevel meiner eg. Ungane våre har lært mykje av å ha dyr, om liv og død. Om respekt, om andre sine behov osb. Ojsann, vart visst heilt engasjert her eg. ha ein fin dag og hils høna fra meg !!

  SvarSlett
 2. Det var koselig! Kjempesøt kylling. Tenk å ha levende påskekyllinger da!

  SvarSlett
 3. Det må jo bli påskestemning hos dere ,den er jo så søt.
  Hils hønefamilien og god påske Marit.

  SvarSlett
 4. Du får ge mina gratulationer till McGyver, en riktig vacker kyckling han blivit far till. Naturen har sina lovar och regler hur tungt det än är ibland.

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med en flott kylling! Den var kjempe søt!
  Ønsker deg en flott påske.

  SvarSlett
 6. Takk, takk. Lykkeønskningene er overbragt og mor hilser. Den lille blir stadig kvikkere og tar små turer på egenhånd.

  SvarSlett