fredag 1. april 2011

En gåte

Her kommer en gåte: Hvor mange gartnere trengs det for å skifte kjede på en motorsag? Vi var veldig nær å ødelegge hele saga. Det er mulig at jeg tråkker noen på tærne nå, men etter dette kommer jeg ikke til å kjøpe en Johnsred motorsag. Makan til pjukkel. Takke meg til den andre, men jeg sier ikke hvilket merke den hadde før Stihl betaler meg for å gjøre det. Da skal jeg imidlertid skryte litt av dem.

Motorsag kan brukes til alt mulig sa læreren vår, men jeg vet ikke helt...jeg har da greid med rimelig bra uten, helt til nå. Øystein Sunde påstår at man kan røre tyttebær med den hvis man smører kjedet med smult. Derfor visste jeg at kjedet skulle smøres.

Motorsaga skal slipes, det visste jeg også. Nå vet jeg til og med hvordan. Jeg pønsker litt på hvordan jeg kan briliere med min nyervervede kunnskap hjemme. Det kuleste ville selvfølgelig være å komme litt overraskende på mannfolka mens de holdt på, og lettere henslengt si: "Forresten, den saga trenger å slipes." Eller "Burde du ikke heller sette kjedet fast i skrustikka når du filer?" Det hadde vært noe det.

10 kommentarer:

 1. Ikke dumt å kunne litt om motorsager, men de bråker så ille, jeg sverger til handsag. Lykke til !!

  SvarSlett
 2. Anonym13:24

  Bladet, ikke kjedet i skruestikka og illustrasjonen er riktig

  - sa pirken som ikke har peil på motorsager

  SvarSlett
 3. Alt du lærer! Damer og motorsag imponerer meg!

  SvarSlett
 4. Lykke til med læringen! Jeg kan forøvrig tipse om (siden vi er delvis forsørget av motorsagbransjen) at det finnes servicehefter osv. til motorsag. Gi meg beskjed så skal jeg trylle frem en til deg :) Forøvrig må jeg si: jeg bøyer meg i støvet av ærefrykt. Hos oss er motorsag en mannejobb, rett og slett!

  SvarSlett
 5. Det er ikke så dumt å være selvhjulpen i heimen! Og så er det sikkert litt morsomt også da! Klart du må briljere litt overfor de hjemme =)

  SvarSlett
 6. Det er deilig og slippe å få hjelp til alt.
  Jeg fikk motorsagkurs på jobben og har hatt mye brukt for det, lykke til .
  God helg Marit.

  SvarSlett
 7. Dattera mi ønsket seg motorsag, tror jammen jeg ønsker meg ei jeg også!

  SvarSlett
 8. Takk til alle gode kommentarer, jeg er nok fortsatt litt redd dette monstret som bråker så fælt. Jeg er blitt lovet en hel dag i skauen over påske en gang. Gruer meg litt, men ser fram til å kunne mestre dette selv og slippe å være avhengig av andre.

  smgj: Vi lærte at "bladet" heter sverd. Bildet viser hvordan man sliper opp et kjede mens det fortsatt sitter på saga. Vi lærte også hvordan man setter kjedet fast i skrustikka når det er tatt av saga. Kjekt å kunne for eksempel når man skal slipe opp et ekstra kjede til å ta med ut i skauen. Det er så kjiipt å måtte reise hjem etter nytt hvis det gamle ryker.

  SvarSlett
 9. Fantastisk!! Regner med at Kjell fortalte dere hvor lang tid de proffe bruker på å bytte kjede?

  SvarSlett
 10. Nja, husker ikke om det var Kjell som fortalte det, men jeg er klar over at det dreier seg om sekunder. Her er link til video som viser hvordan det skal gjøres. Jeg gleder meg til jeg gjør det så kjapt og elegant.

  SvarSlett