tirsdag 21. april 2009

Trappeblomst

Det er så deilig at det endelig går an å ha noe som blomstrer ute. Jeg trodde at stemorsblomster var eneste mulighet i disse "fare for nattefrost" tider, men tusenfryd og ranunkler ser ut til å være vel så tøffe.

Ellers synes jeg at julerose er et misvisende navn. Det er da nesten umulig å få den til å overleve i en varm stue midtvinters. Det er ikke alle som er så heldig at de kan sette den ut i et frostfritt drivhus. Det er på denne tiden den burde selges. Så kan man plante den i hagen etter at den har blomstret fra seg på trappa. Min er fyllt og jeg håper jeg får den til å etablere seg for den er så kul.9 kommentarer:

 1. Her i landet er julerose helt misvisende, ja. I den delen av England der jeg er mest kjent blomstrer de i januar eller februar. Kanskje de blomstrer ved juletider om man kommer litt lenger sør?

  Jeg visste ikke at ranunkler tåler såpass med kulde. I så fall skal jeg jammen kjøpe noen - de er jo så vakre.

  SvarSlett
 2. Flotte trappeblomster og vakker julerose!

  SvarSlett
 3. Kjempefine!! Ellers kjenner jeg meg igjen i innlegget under også. Himmel og hav. De merkepinnene vandrer rundt ja. Kanskje det er hagenissen?

  SvarSlett
 4. Eg tok også med meg ranunklar frå Gartner Olsen, dei står på trappa og er kjempefine! :D

  SvarSlett
 5. Også finnes de i så mange farger at det nesten er umulig å ikke finne en man liker. Virkelig et godt alternativ til stemor selv om den også kommer i mange fine farger. I alle fall om man holder unna 10 pakk fargeblanding.

  SvarSlett
 6. Nydelig julerose, den var virkelig kul ja! Ellers kjenner jeg meg veldig igjen i din forrige post..., hvis det er noen trøst.

  SvarSlett
 7. Ja jag tycker som du. Att blommorna som skall planteras ut inte skall säljas för tidigt för det är svårt att hålla dem vid liv. Jag har köpt Ranunkler och försöker att ställa ut dessa men jag tar in de på kvällen för vi har minusgrader än.
  Jag skall kika runt lite hos dig igen.

  Ha en fortsatt fin helg

  Gunilla/Norrskenets trädgård

  SvarSlett
 8. jeg kommer jo litt sent med tips her da, men slyngpetunia skal også tåle frost etter herding.

  SvarSlett
 9. Ja det vil jeg tro, og kanskje løvemunn også? Jeg har overvintret litt forskjellig i et frostfritt drivhus. I en av pottene hadde det forvillet seg en løvemunn, og den blomstrer nå.

  SvarSlett