mandag 30. mars 2009

Opp av jorden

Endelig kommer det noe opp av jorda. Dette er påskeliljer. De er plassert på husets sørside i et bed som er for tørt og for dårlig gjødslet til at det noen gang kan bli noe greie på. Hvert år sier jeg til meg selv at det skal nedlegges. Jeg har til og med planer om å bygge en kombinert benk/oppsamler for vann langs hele veggen. Det ville bli en forlengelse av terrassen på østsiden.Ideen ser slik ut:

og den fant jeg på denne tyske siden. Der er det en god beskrivelse av en realt fiks løsning for oppsamling av regnvann. Synd jeg ikke kan tysk, godt at bildene var gode.

4 kommentarer:

 1. Jeg har ingen bed ved husveggen, men hver vår angrer jeg på dette. Det hadde vært hyggelig med noen løkplanter som dukket opp tidlig.

  SvarSlett
 2. Du sier noe der, før jeg legger ned sørveggen for godt må jeg finne et nytt sted til vårløken. Kanskje drivhusets sydside? Jeg får ta en tur ut og se etter hvor det er bart.

  SvarSlett
 3. Ikkje dumt med oppsamling for vatn, nei. Har tenkt litt på kva ein kan finne på av den slags. Trur det har vore vatningsforbud her eg bur kvar sommar sidan me flytta hit, og da hadde litt "eigeprodusert" vatn vore kjekt!

  SvarSlett
 4. Vi har vannmåler, så vanningsforbud er et fremmedord her. $ derimot er noe vi må forholde oss til, så litt regnvann i tønner hadde ikke vært så dumt. Særlig ikke hvis de kan kamufleres sånn som på bildet. Det var det med tid til å gjøre det da...

  SvarSlett