søndag 13. oktober 2013

Sette meg ned?

Min søster har vært på besøk. Jeg viste stolt rundt i hagen og fortalte om alle planene mine. Her skal det bli... og har skal jeg lage... "Kan du ikke bare sette deg ned og se på alt du har gjort?" spurte hun. "Det er prosessen, mer enn målet som er greia deres." Hennes mann er akkurat like slitsom som meg, bare at han er det innendørs. Jeg ble fryktelig overrasket. Jeg er da glad for alt vi har fått til i hagen. Jeg er fornøyd med resultatet. Eller er jeg ikke det? Jeg har gått mange runder i hagen og kommer til at jeg ser etter forbedringspotensialet heller enn det som er bra.


 Bildet fra i dag er et godt eksempel. Jeg har så mye lettere for å se den høyre halvdelen som ikke er luket, enn den venstre som faktisk er ferdig. For ikke å snakke om hvis jeg hadde snudd meg. Der ligger resten av kjøkkenhagen ferdig luket og klar for våren. Når denne snippen her er ferdig i morgen, eller tirsdag, er jeg fornøyd med meg selv og skal ikke gjøre mer før neste år. Ha-ha lurte deg. Jeg har selvfølgelig neste prosjekt klart oppe i hodet. De står faktisk i kø. Sette meg ned og se på dem? Har prøvd, fiksa det ikke.

 

7 kommentarer:

 1. Er det en sykdom? Eller en vane? Eller bare et tegn på at man vil videre i verden? (Gjett om jeg kjenner meg igjen...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vil helst tro at det er et tegn på at man vil videre, men frykter at det er en uvane.

   Slett
 2. Ja det er veien som er spennende, når man kommer frem og har heeeeelt perfekt hage, hva skal man gjøre da? Nei takke meg til. Og nå går vi inn i den delen av hagesesongen. Den delen da papir, fargeblyanter, frøbestillingslister og innspirerende bøker bor på kjøkkenbordet. Alt som skal gjøres ute ligger snart under tung snø og vi kan puste ut og planlegge neste sesong.
  Utemøblene våre er mest brukt til å legge hageredskap og tomme frøposer på, og sånn liker vi det. :)

  Det jeg bør tenke mer på er nok hvordan hagen ser ut fra vinduene, for det er nok derfra jeg ser den aller mest. :)

  Kanskje har vi det slik fordi sesongen i Norge er så innmari kort?
  Heeeelt til sist kommer den, også plutselig står solhatten der og alt er atter på hell.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok også at hage er prosess og skal ta tid. Instant hage er for pyser. Noen jeg kjenner planla hagen med utgangspunkt i utsikten fra dovinduet. Ingen dum ide.Jeg synes også det ser ut til at solhatten kommer like etter at snøen har smeltet, lurer på om det egentlig er en vårblomst. Ja, ja vi kan jo ikke klage i år som vi har hatt den fine sommeren. For hver dag som går nå kommer våren nærmere. Vi tar en kaffe før det blir vår, ikke sant?

   Slett
 3. Det er veien som er målet, hva..? Jeg kjenner meg igjen. Selv om jeg innimellom setter meg ned og nyter, så får jeg straks nye ideér i hodet og spretter opp igjen for å fikse, flytte, plante, luke... Det er jo det som er gøy :) Sikkert godt at vi har vinterens påtvungne dvale. Da kan vi jo nyte bildene mens vi planlegger fra sofaen.

  SvarSlett
 4. Hihi, det tror jeg er en sykdom blant hagegale ;) man blir liksom aldri ferdig, så lenge man jobber med noe levende! Og ja, prossessen er over halve moroa! Hvis den ikke hadde vært det, så hadde det ikke vært noen god hobby ;)

  SvarSlett
 5. Planlegge, gruble, tegne, lese, utføre, nyte, skrive om, fotografere. Ja takk.

  SvarSlett