onsdag 7. november 2012

Drivhuset mitt. Uke 45

Selv jeg innser nå at sommeren 2012 har vært og ikke kommer tilbake.

Jeg overså en åpen takluke og var i tillegg bortreist noen dager- vips var et brett med fuchsia blitt historie. Hvordan det går med denne forfrosne saken vet jeg sannelig ikke. Den er på rekonvalens i stuevinduet inne.


De siste drueklasene visnet og ble til eksklusivt hønsefor.

Det var da jeg innså det uunngåelige; det ble høst i år også. Sannsynligheten for at det blir vinter også er faktisk overhengende.
En dag jeg hadde mer enn gjennomsnittlig arbeidslyst bar jeg ut alt "løsøre". Milde Moses så mye ting og tang jeg har i drivhuset.

Så var det å lese seg opp på beskjæring av druer igjen. Det har jeg gjort hvert år, og det ser så lett ut på nettsiden, og det er akkurat like forgjort vanskelig når jeg står der med saksa. Jeg har forberedt familien på at det kommer ikke til å bli druer i det hele tatt neste år, i alle fall ikke mange så mye som jeg har klippet vekk.Så ble vegger og tak vasket med såpe og spylt med hageslangen. Det gikk egentlig ganske fort, hvorfor har jeg grudd meg så til dette da?

"Løsøret" ble sortert, noe søppel, noe bort på låven, og det meste inn igjen.

Plantene ble delt i tre grupper. Noen ble med inn i stua, noen endte i hønsegården og resten skal overvintres frostfritt i drivhuset. Lukene er nå lukket og termostaten til varmovnen er testet. Skulle du sett på maken, den virker!Om jeg er lei meg? Nei jeg er ikke egentlig det. Etterhvert som det blir mindre og mindre å gjøre ute, betyr drivhuset mer. Kanskje mer om vinteren enn om sommeren når jeg tenker meg om.

6 kommentarer:

 1. Oi. Det er jammen fort gjort at de verdifulle plantene bare blir til kompost.. Her er det i hvert fall ikke til å overse at det er slutt på 2012. Helt hvitt ute. Men det er helt greit nå. Jeg har kommet fram til at jeg ikke hadde orka være så hagegal om hagesongen hadde vart hele året. Jeg trenger litt pause. Og så er det jo mye å gjøre på vintertid også.

  SvarSlett
 2. Godt og få vasket og ryddet i drivhuset, da er det klart igjen til vårens frø :)

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Det låter som mer än måttlig arbetslust, så duktig du varit. Ett drivhus måste vara underbart så här års när inte mycket annat inspirerar till grön glädje :)

  SvarSlett
 4. Jeg ser at liggebenken er blitt liggebenk igjen. Håper det blir en kaffe der ute snart:-)

  SvarSlett
 5. Uff så teit med denne frosten :(
  Ja ja, da har du vel fått noe nytt på handlelisten neste år.
  Krysser fingrene for at det meste du har tatt vare på samler seg til neste sesong!

  SvarSlett
 6. Noen sorger og noen gleder - sånn er det med hagelivet . Men deilig med alt som du har fått gjort :)) Det blir vår og da kommer sikkert nye fuchsia til.

  Ha en god dag!

  SvarSlett