onsdag 3. oktober 2012

Det går rundt

Nå går det litt rundt for meg.

På skolen har vi fått i oppgave å tegne et forslag til ny beplantning i denne rundkjøringa.

Jeg var ikke med på å måle opp, så jeg er avhengig av å få målene av de andre i klassen. Jeg spurte "Hvor stor er rundkjøringa?" og de svarte "42".

Nå har jeg tegnet forslag, regnet ut hvor mange planter det trengs av hver sort og innhentet priser. Alt for en rundkjøring på 42 meter i diameter. Så kom vi på at vi skulle sammenligne litt priser. Mitt anlegg hadde stauder for 240.000,- . Det var da det begynte å gå litt rundt for meg. "42" viste seg å være omkretsen og ikke diameteren.

Rundkjøring på 42 meter du liksom, men det hadde blitt litt av et bed, det kan jeg love.6 kommentarer:

 1. hehe, ja der kan du se :)
  Befaring og oppmåling selv er visst alfa omega!
  Også så spennende med stauder dah!
  I Langhus har vi en med Geraniumer og litt busker. Mens i Oslo og da særlig rundt slottet og ved Nationalteateret er det visst sommerblomster som gjelder. Er forbausende mange offentlige beplantinger som går for sommerblomster både her hjemme og i utlandet. Men det er jo ikke noe prestisje, det er stauder som gjelder synes jeg! Jeg synes alltid disse sommerblomstene blir utrolig pompøse grensende til det litt horete om jeg kan få være litt krass ;)

  Hadde jo vært skrekkelig spennende å få høre litt om plantevalget ditt en gang både til 42 diameter og omkrets ;)

  SvarSlett
 2. Det var rundkjøringen sin, 42 meter i diameter. Bra misforståelsen ble oppklart.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 3. Heisan. Lukke til med planlegging og rette mål. Finst fleire fine rundkjøringer rundt omkring . bare trist når dei ikkje blir stellt... Finaste eg har sett var ein som var dekka med rullestein med tre runde bed beplanta med gras og stauder. Kjempeflott. Ha det godt. Tullik på Rauneknappen

  SvarSlett
 4. Ah - du burde ta deg en studietur til Sarpsborg. Der har de et par sabla fine rundkjøringer. Eh - beplantninger i rundkjøringer, altså. Men jeg tror ikke de er 42mØ de heller. ;)

  SvarSlett
 5. http://www.h-avis.no/nyheter/dato-for-apning-er-satt-1.7383762
  Over er ein link til ei rundkjøyring eg har prøvd ein par gonger når eg skal på favoritthagesenteret mitt Spanne. I Haugesund er dei veldig flinke til å plante i rundkøyringane - så her kan du sikkert bruke skissa di. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Heisann, den var fin. Slik bildet er tatt kan det se ut som om de ikke har tatt hensyn til siktlinjer. Sannsynligvis er det bare vinkelen på bildet som gir det inntrykket. Fiks ide med lav steinmur.

  SvarSlett