søndag 30. september 2012

Drivhuset mitt. Uke 38.

Nå har jeg ryddet i drivhuset. Tro det hvis du vil og kan, dette bildet er tatt etter at jeg hadde ryddet. Det er snart like fullt som i våres.

Jeg har satt inn igjen bordet og flyttet solsenga til sørveggen. Det tok hele dagen.

Man kan mene hva man vil om halloween, men jeg skulle ønske den hadde kommet litt tidligere på høsten. Gresskarene er veldig i veien.
Løken tar også mye plass og det blir helt utrolig mye bøss av den. Jeg bruker å feie det sammen i en haug rett ved døra. En av dagene oppdaget hønene at døra sto på klem. De oppdaget også at det lå halvspiste drueklaser rett innafor.
Etterhvert som løken tørker blir de til løkfletter. Jeg har testet litt forskjellig hvitløk i år, og hvis alt går som det skal blir det hvitløksfletter i tillegg til røde og gule fletter neste år. 

Ferskentreet har flyttet inn igjen. Tidligere år har jeg trodd at det fikk spinnmidd fordi jeg ikke hadde vannet nok. Det har så avgjort ikke manglet vann i år, så det må skyldes noe annet. Jeg har ikke fått tatt meg av dem ennå, men de skal vaskes litt på ryggen. Med grønnsåpe og rødsprit. Det er det de skal.
Druer som har tørka blir til rosiner. Rent teknisk er vel dette rosiner. Jeg har ikke testet dem, det frister liksom litt mer med ferske druer.

Det heter jo at det er "bedre sent enn aldri" men jeg vet ikke helt. Denne kunne kanskje spart seg bryet. Det er Verbena bonarensis. I fjor fulgte jeg anvisningen på frøpakken helt slavisk. Det var ut og inn av kjøleskapet, undervarme og herding. Alt gikk som det skulle. Det var i fjor. I år gjorde jeg akkurat det samme. Jeg var så skråsikker at jeg tilogmed lovte bort planter før de var sådd. Her er resultatet. De spirte altså ikke før nå nylig. Selv den som hadde selvsådd seg i beddet er kommet lenger. Der kan jeg såvidt ane noe lilla der det skulle vært blomst.

Hortensiaen derimot, den har holdt det gående i hele sommer. Det er gutten sin det.


3 kommentarer:

 1. Gosh så fiiiiine fletter! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det er et morsomt materiale å jobbe med.

   Slett
 2. Anonym21:46

  Synes det såg riktig så bra ut i drivhuset eg. Skulle gjerne hatt eit sånn krypinn til å drikka kaffi i når haustevindane bles.

  SvarSlett